News Flash:

Premierul Ciolos cere controale de amploare si apeleaza la AJUTOR EXTERN in scandalul dezinfectantilor

12 Mai 2016
1126 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Potrivit unor surse, dupa ce a aflat din presa care e situatia reala din sistemul sanitar, premierul Dacian Ciolos si alesii au intrat in panica. In urma scandalului Hexi Pharma au fost date trei ordine ce vizau efectuarea unor controale riguroase in spitale, iar toate au fost executate promt. Mai precis, prima directiva i-a fost data lui Vasile Dincu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Acesta a transmis la randul sau, in teritoriu, un ordin prin care a cerut consiliilor judetene si primariilor sa auditeze toate spitalele, clinicile sau alte entitati sanitare din subordine care au avut contracte cu Hexi Pharma. Guvernantii vor sa vada modul in care au fost atribuite contractele, ce sume au fost in joc si daca s-a respectat legea.
Al doilea ordin, dat chiar de Dacian Ciolos, a venit dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora Ministerul Sanatatii a mai demarat patru controale de amploare in intervalul 2013 – 2015. Acum, toate Directiile de Sanatate Publica (DSP) din tara trebuie sa trimita la Bucuresti toate rezultatele de la toate controalele din ultimii trei ani. Este vorba de rapoartele mari si cele intocmite in urma controalelor lunare.
Al treilea pas vine dupa ce premierul si decidentii au realizat ca nu stiu ce trebuie sa analizeze pentru a observa ce este in neregula. Din acest motiv a fost solicitat ajutor din Marea Britanie. Astfel, la Ministerul Sanatatii a venit ieri un document din Regatul Unit in care sunt precizati toti pasii care sunt urmati in cadrul controalelor ce vizeaza infectiile intraspitalicesti, dar si o lista cu bacteriile si virusii periculosi. Potrivit documentului primit de la britanici, in Regat nu se urmareste compozitia substantelor dezinfectate, ci doar eficienta lor impotriva stafilococului auriu, bacilului piocianic, Salmonella choleraesuis, Mycobacterium bovis (BCG – produse tuberculoza), clostridium difficile si o serie de virusi. Mai mult, au primit si indicatii, de la inspectiile sanitare engleze, despre cum se actioneaza in caz ca sunt descoperite astfel de focare, arata evz.ro.

dacian ciolos panica hexi pharma ordine controale riguroase spitale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005952 (s)