News Flash:

Premiera in politica romaneasca: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetara

22 August 2018
753 Vizualizari | 0 Comentarii
buget

Guvernul a trimis, marti seara, presedintelui Romaniei solicitarea de convocare in regim de urgenta a sedintei CSAT in vederea analizarii si avizarii propunerilor de rectificare a bugetelor institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale.
”Guvernul Romaniei a trimis, seara trecuta (marti seara - n.r.), presedintelui Romaniei solicitarea de convocare in regim de urgenta a sedintei Consililui Suprem de Aparare a Tarii in vederea analizarii si avizarii propunerilor de rectificare a bugetelor institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale, cuprinse in proiectul primei rectificari a bugetului de stat pe anul 2018”, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Executivul a facut acest demers in temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consililui Suprem de Aparare a Tarii.


”Solicitarea de convocare a CSAT, in regim de urgenta, are in vedere necesitatea adoptarii primei rectificari bugetare din acest an pentru asigurarea resurselor necesare platii cheltuielilor obligatorii ale bugetului general consolidat, respectiv drepturi de natura salariala, cheltuieli cu asistenta sociala, echilibrarea bugetelor locale, cheltuilei pentru plata contributiei Romaniei la Uniunea Europeana, precum si finantarea activitatilor de combatere a pestei porcine africane”, se mai arata in comunicatul Guvernului.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat marti ca o scrisoare prin care se convoaca sedinta CSAT si care e semnata de o treime din membri a ajuns deja la Cotroceni, urmand ca aceasta sedinta sa aiba ca tema rectificarea bugetara.

"Iohannis nu lasa nimic fara sa blocheze. Acum blocheaza rectificarea bugetara? De ce? Pentru ca unii sa cheltuie in continuarea banii pe care nu i-a cheltuit. Deja la ora la care vorbim scrisoarea a ajuns la Cotroceni. Adica exista o treime din membri pentru a convoca CSAT. Eu nu cred ca mai trebuie sa fie aceasta procedura. Rectificarea avizata de CSAT. Deciziile ministerelor. Totul trebuie sa treaca prin CSAT. Nu se mai poate continua asa. O serie de ministri au semnat pentru convocarea CSAT. Practic au convocat CSAT", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Presedintele PSD a afirmat ca asteapta cat mai curand raportul din partea ministrului de Finante cu privire la bugetul presedintiei.

Administratia Prezidentiala a anuntat, marti, ca secretariatul CSAT a a intreprins demersurile necesare pentru a obtine acordul individual al membrilor Consiliului pentru a putea ulterior emite o hotarare in legatura cu propunerile de rectificare a bugetului institutiilor cu atributii in domeniul securitatii, precum Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, SRI, SIE, Serviciul de Paza si Protectie (SPP) si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

„Ca urmare a scrisorii ministrului finantelor publice, transmisã Secretariatului Consiliului Suprem de Aparare a Tarii in data de 14 august a.c., referitoare la propunerile de rectificare a bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018, Secretariatul CSAT a transmis documentul pentru analiza si punct de vedere, pana la data de 17 august a.c., institutiilor direct vizate de rectificarea bugetara, respectiv: Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza si Serviciul de Telecomunicatii Speciale”, a transmis Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa remis marti MEDIAFAX.


guvernul csat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005269 (s)