News Flash:

Postul Pastelui: 3 retete de post din Banat

16 Martie 2014
1563 Vizualizari | 0 Comentarii
Supă de varză ca în Banat
Pentru această reţetă de post, avem nevoie de o varză de circa un kilogram, o ceapă, o lingură de cimbru uscat, foi de dafin, o lingură de mărar uscat, două linguri de făină, o linguriţă de boia dulce, roşii în bulion, 50 ml ulei, sare. 
Varza se taie fideluţă, se presară cu sare şi se frămantă, după care se lasă 30 de minute. Se pun doi litri de apă la fiert şi, atunci cand clocoteşte, se pun varza (după ce se aruncă zeama) şi ceapa tăiată mărunt. Mărarul şi o frunză de dafin se pun pe la jumătatea fierberii. Intre timp, se face rantaşul. Se încinge uleiul într-o tigaie şi, cand e încins, se adaugă făina amestecată cu boia. Se amestecă şi se lasă un minut, după care se stinge cu zeamă din oala în care fierbe varza. Se amestecă şi se omogenizează. Atunci cand varza e fiartă, se pun roşiile în bulion, trecute prin răzătoare. Se lasă să dea în clocot, după care se drege supa cu rantaş şi se lasă să mai dea un clocot. Cand stingem focul, putem adăuga cimbrul şi lăsăm supa 10 minute cu capac. Apoi, se poate servi. 
Pilaf de post ca în Banat
Avem nevoie de 2 ardei graşi roşii, 2 ardei graşi portocalii, 2 ardei graşi verzi, 200 g orez, o ceapă, 4 roşii, o legătură de mărar, ulei, sare şi piper. 
Se spală orezul în jet de apă rece şi se lasă să stea la înmuiat jumătate de oră, în apă cu sare. Se spală şi ardeii, se îndepărtează cotoarele, nervurile albe şi seminţele şi se taie pe jumătate, apoi se secţionează în faşii subţiri. 
Ceapa se toată mărunt, roşiile la fel. Mărarul se toacă mărunt pană la codiţe, care se aruncă. Se pune pe foc un vas cu ulei, iar, cand acesta se încinge, se adaugă ceapa. Cand ceapa a devenit aurie, se adaugă ardeii şi orezul bine scurs. Cand ardeii se înmoaie şi orezul capătă o  culoare gălbuie şi devine sticlos se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă o cantitate suficientă de apă. Se lasă amestecul să fiarbă pană cand bobul de orez este bine fiert şi se înmoaie simţitor. Opriţi focul şi adăugaţi roşşile şi mărarul. 
Se încălzeşte cuptorul şi se lasă la foc potrivit o jumătate de oră. Se pune pilaful, care se lasă la cuptor pană cand cantitatea de lichid se reduce simţitor.
Se poate servi alături de o salată de varză albă sau roşie. 
Măr umplut la cuptor
Avem nevoie doar de 2 mere, o portocală, un kiwi, o banană, jumătate de lămaie şi 100 de grame de zahăr pudră.
Se spală fructele, se curăţe de coajă şi se toacă mărunt. Merele-suport se scobesc, li se scoate miezul şi sunt pudrate cu zahărul. Se coc apoi puţin la cuptor. Intr-un bol, se amestecă fructele bucăţi. Se scot merele de la cuptor, se umplu cu bucăţile de fructe şi se dau din nou la cuptor.  
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006801 (s)