News Flash:

Ponta spune ca ideea ca a plecat in Turcia pentru a scapa o perioada de DNA este "o imbecilitate"

22 Iunie 2015
1064 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern
Premierul Victor Ponta afirma ca ipoteza ca a plecat sa se opereze in Turcia pentru a scapa o perioada de presiunea Directiei Nationale Anticoruptie, care a cerut urmarirea sa penala, este "o imbecilitate sustinuta de basisti" si precizeaza ca nu intentioneaza se demisioneze de la sefia Guvernului.
El a aratat ca s-a prezentat inca de la inceput pentru a fi audiat la DNA si ca avocatul sau va prezenta si luni documente procurorilor.
"Am auzit acesti imbecili si aceste imbecilitati. Eu m-am prezentat la DNA in ziua in care m-a chemat procurorul. In saptamana urmatoare, am prezentat documente. In toata aceasta perioada, avocatul meu - si maine de altfel - are toate documentele medicale, are documentele pe care mi le-au cerut de la cabinetul de avocat. Vorbim de un dosar care priveste activitatea mea de avocat de acum opt ani, deci eu ce castig, doua saptamani dupa un car de zile ? Este o imbecilitate pe care probabil trebuie sa fii basist ca sa o sustii in continuare. Ce treaba are una cu alta?", a spus Ponta la Antena 3.
El a reluat in acest context ideea ca guvernele trebuie schimbate prin vot sau de catre Parlament, regula care nu trebuie schimbata.
"Daca schimbam aceasta regula si daca in Romania degeaba mai ai Parlament, degeaba mai ai Guvern, degeaba mai ai primari, degeaba mai ai presedinti de consilii judetene, degeaba ii aleg oamenii in functiile alea - si sigur tot oamenii pot sa ii schimbe - atunci inseamna ca avem cu totii o mare problema. Nu este vorba de mine, de Victor Ponta, eu sunt doar poate cel mai cunoscut, e vorba de ce ne dorim sa facem din aceasta tara. Poate nu are rost sa mai facem alegeri atunci si sa spunem foarte clar ca avem o democratie originala", a mai afirmat Ponta.
Intrebat daca intentioneaza sa demisioneze din postul de prim-ministru in perioada in care Guvernul este condus de un premier interimar, Ponta a spus ca el poate pleca oricand, deoarece nu persoana sa este problema, dar ca nu va renunta la aceasta functie in conditiile in care opozitia nici nu are o alternativa la guvernare.
"Problema nu-i persoana mea, problema este ca nu exista in acest moment o varianta la actualul Guvern. Ce sa facem, sa plecam si sa zicem <<Dupa noi potopul!>> ? Nu, n-am fost niciodata acest gen de om si nu voi fi niciodata", a spus Ponta.
Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta au un aranjament stabilit inca dinaintea plecarii lui Ponta in Turcia, prin care seful Guvernului isi ia "un moment de respiro", un colac de salvare pentru a nu demisiona dupa acuzatiile DNA, a afirmat, la B1, fostul presedinte Traian Basescu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.010015 (s)