News Flash:

Ponta catre ministrul Educatiei: "Nu va grabiti sa schimbati legea educatiei!"

3 Iunie 2015
1116 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei sa nu cada in capcana in care au cazut predecesorii sai, fosti ministri, si sa nu se grabeasca sa modifice legea educatiei, precizand ca el nu este de acord cu vreo schimbare a legislatiei fara acceptul tuturor partilor implicate.
"Sa nu cadeti in capcana in care au cazut toti ministrii. O sa facem o noua lege atunci cand e toata lumea de acord: Parlamentul, presedintele Romaniei, sindicatele, profesorii, elevii, parintii. Am vazut ca a inceput iarasi agitatia, ca schimbam legea. Eu nu sunt de acord sa schimbam nicio lege a educatiei pana nu sta toata lumea la masa, pana nu o gandeste pe termen lung, pana nu o facem ca in Europa sau ca in America, mai bine zis", i-a spus Ponta ministrului Educatiei, in sedinta de guvern, in fata presei.
El i-a cerut acestuia sa nu se grabeasca si sa nu transmita un mesaj de instabilitate din punct de vedere al legislatiei in domeniul educatiei.
Examen de admitere la liceele cu numar de candidati mai mare decat locurile oferite, trei probe in plus la evaluarea de la clasa a VIII-a si invatamant profesional redus de la 3 la 2 ani sunt cuprinse in initiativa legislativa de la care vor incepe dezbaterile pentru modificarea Legii educatiei.
Proiectul Legii educatiei a fost realizat in martie de un grup de parlamentari, iar ulterior au mai fost si alte variante, una in aprilie, iar o ultima la sfarsitul lunii mai. Initiativa legislativa, aflata pe agenda Parlamentului, este punctul de plecare al dezbaterilor pentru noua Lege a educatiei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006423 (s)