News Flash:

PNL depune astazi motiunea de cenzura "Opriti Guvernul marioneta!"

20 Iunie 2018
820 Vizualizari | 0 Comentarii
parlament5

Liberalii depun, miercuri, in Parlament, motiunea de cenzura "Opriti Guvernul marioneta!" pe 20 iunie, presedintele PNL, Ludovic Orban precizand ca daca aceasta va trece el va fi propunerea partidului pentru functia de premier.
Liderul PNL, Ludovic Orban, a mai precizat, marti, ca, in cazul in care motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Dancila va fi adoptata in plenul reunit al Parlamentului, atunci partidul pe care il conduce este pregatit sa isi asume raspunderea guvernarii.

"PNL este pregatit sa isi asume raspunderea guvernarii. La ora actuala se lucreaza in comisiile speciale ale partidului, vom avea o schita de guvernare. Principalul obiectiv este sa punem punct acestei guvernari. Pentru romani deja premierul ( Viorica Dancila-n.r) este tinta tuturor glumelor si mistourilor, nu se poate sa nu existe iesire publica in care sa nu faci o gafa. (..) Consiliul National al PNL a stabilit clar candidatul la functia de premier, persoana subsemnata ( Ludovic Orban-n.r). In cazul in care se va putea construi un guvern in jurul Partidului National Liberal asta va fi propunerea oficiala pe care o va propune PNL", a sustinut Orban la Romania TV.

Acesta a adaugat ca au fost purtate negocieri cu mai multi parlamentari pentru sustinerea motiunii de cenzura.


"Primii parteneri sunt formatiunile politice din opozitie, USR si PMP. In rest negociem cu toata lumea. Maine vom depune motiunea de cenzura. Negocierile vor continua pana la ziua dezbaterii si votului cu fiecare parlamentar in parte si cu fiecare grup. Am discutat si cu ei ( PRO Romania- n.r). Vom vedea in cursul zilei de maine. Asteptam semnaturi si din partea lor", a mai spus liderul PNL, intrebat daca parlamentarii Pro Romania vor sustine motiunea de cenzura.

In textul motiunii de cenzura, liberalii acuza partidul de guvernamant ca a folosit Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) pentru "a amputa" atributiile presedintelui Klaus Iohannis.

"PSD, cu mana CCR, a mutat astfel decizia privitoare la revocarea procurorilor marilor parchete in curtea ministrului Justitiei, ministru numit politic care poate lua oricand decizii politice arbitrare, inlocuind procurori in functie de interese politice. Aceasta abordare contravine pozitiei Uniunii Europene care s-a pozitionat impotriva politizarii justitiei", se arata in documentul liberalilor.

Matematic partidele de Opozitie ar avea 165 de voturi, din totalul de 233 necesare adoptarii motiunii de cenzura, chiar daca sunt sustinuti si de parlamentarii neafiliati inscrisi in Pro Romania lui Victor Ponta.

Potrivit procedurii parlamentare, o motiune de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptata, o motiune de cenzura are nevoie de votul majoritatii deputatilor si senatorilor. In prezent, numarul total al parlamentarior este de 465.

Anul trecut, pe 23 noiembrie, plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a respins motiunea de cenzura "PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma" prin care liberalii ii cereau demisia premierului Mihai Tudose.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004009 (s)