News Flash:

PLANTA SFANTA folosita de faraoni, DARUL LUI DUMNEZEU pentru oameni

11 Iulie 2016
45469 Vizualizari | 0 Comentarii
salvie
Salvia (Salvia officinalis) este o planta erbacee cu flori divers colorate, (mici) cultivata ca planta medicinala sau decorativa, originara din sudul Europei si din regiunile mediteraneene. Este cunoscuta si sub denumirile de jale, jales, salbie, salvir, salet sau serlai. Salvia este o planta din familia labiatelor, ea poate atinge o inaltime de 30-70 centimetri, florile ei violete sunt dispuse verticilat, deci in cerc, in jurul unei axe comune iar frunzele sale opozite, alb-lanoase sclipesc argintiu si emana un parfum usor amar, aromatic. Denumirea de salvia deriva din cuvantul latinesc“salvare” (a vindeca, a insanatosi). 
Aceasta planta se folosea ca ingredient principal in mixurile de imbalsamare din mormintele faraonilor.
De ce i se spune “Darul lui Dumnezeu” .
“Dintr-o frumoasa carte veche despre plante medicinale reiese cat de mult era stimata pe vremuri salvia: “Cand Maica Domnului a trebuit sa fuga cu copilul Iisus din fata lui Irod, a rugat toate florile de camp s-o ajute; dar nici una nu i-a oferit adapost. Atunci s-a inclinat catre salvie si iata aici a gasit refugiu. Sub frunzele sale dese, ocrotitoare, s-a ascuns cu pruncul din fata aprozilor lui Irod. Acestia au trecut pe langa ei fara a-i vedea. Dupa ce pericolul a fost depasit, Maica Domnului a iesit din ascunzatoare si a vorbit afectuos salviei: <<De azi inainte si pana in vecii vecilor vei fi o floare preferata a oamenilor. Iti dau putere sa vindeci oamenii de orice boala; salveaza-i de la moarte asa cum ai facut si cu mine>> .” De atunci, salvia infloreste orisicand intru salvarea si ajutorarea oamenilor.”
Salvia reprezinta o planta medicinala recomandata ca remediu natural in tratarea si vindecarea hipertensiunii arteriale, afectiunilor intestinelor si stomacului, ale maduvei spinarii, inflamatiilor cailor respiratorii, oboselii fizice si psihice, nervozitatii, dar si in stimularea menstruatiei, febra, stres, tonus sexual scazut, afte, stomatite, ulceratii ale pielii, tuse, bronsita, abcese dentare, celulita.
Ceaiul de salvie, baut mai des, fortifica intregul organism, ne fereste de atacuri de apoplexie si are un efect foarte favorabil asupra parazitilor.
In combaterea transpiratiei nocturne este singura planta medicinala, in afara levanticii, care ne vine in ajutor, ea vindeca maladia care provoaca aceasta transpiratie in timpul noptii.
Medicii o recomanda in spasme, afectiuni ale maduvei spinarii, dereglari glandulare si tremurul membrelor.
Ceaiul are un efect benefic si asupra ficatului bolnav, inlatura balonarile, are actiune depurativa.
Salvia este foarte eficienta in tratarea bolilor specifice femeilor: probleme ale organelor pelviene (bai de sezut cu salvie), dar si in bolile specifice barbatilor: probleme de sterilitate si impotenta (ceaiul din frunze de salvie sau ceai din flori de salvie maruntite).
Ceaiul de salvie este recomandat in uz extern, in vindecarea bolilor de gat (amigdalita), abceselor dentare, inflamatiilor cavitatii bucale. Mirosul neplacut al gurii poate fi combatut cu gargarisme cu ceai de salvie de patru-cinci ori pe zi sau chiar si mai multe ori pe zi.
Ceaiul de salvie- Se prepara astfel: o lingurita de frunze de salvie uscate la o ceasca de apa clocotita, ce se lasa la infuzat vreme de 10 minute. Ajuta la slabit si eliminarea celulitei. Se beau doua cani pe zi.
Pulberea de salvie- Se obtine prin macinarea fina a plantei uscate cu ajutorul rasnitei de cafea. Se administreaza cate o jumatate de lingurita, de trei ori pe zi.
Tinctura de salvie- Se pun la macerat 20 de linguri de pulbere in 0,5 L de alcool alimentar de 70 de grade. Se tine la macerat doua saptamani intr-un borcan inchis ermetic, la loc calduros. Se ia cate o lingura diluata in ceai sau apa, de trei-patru ori pe zi pentru a echilibra sistemul nervos, hormonal, pentru a stimula memoria si activitatea cerebrala.
Surse selective: caplimpede.ro , ro.wikipedia.org

salvia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007655 (s)