News Flash:

Peste 40.000 de semnaturi stranse in Timis pentru schimbarea articolului din Constitutie despre familie

9 Ianuarie 2016
1598 Vizualizari | 1 Comentarii
semnaturi
Peste 40.000 de semnaturi au fost adunate, in ultimele doua saptamani, in judetul Timis, de catre Biserica Ortodoxa Romana pentru modificarea unui articol din Constitutie, prin care sa se precizeze ca familia este formata din barbat si femeie, si nu din ”soti”, asa cum este prevazut in prezent.
Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a declarat, miercuri, ca in judetul Timis Biserica Ortodoxa Romana a adunat peste 40.000 de semnaturi pentru modificarea articolului 48 din Constitutia Romaniei.
"Aceasta este traditia noastra crestina si nu numai. In Sfanta Scriptura, noi, cei ce credem in Dumnezeu, asa am invatat si dorim ca neamul nostru romanesc sa ramana dupa traditia milenara si stramoseasca, a parintilor, a mosilor si stramosilor nostri. Peste 40.000 de semnaturi deja sunt in zona noastra, insa suntem la inceput”, a declarat IPS Ioan Selejan.
Mitropolitul Banatului a declarat corespondentului MEDIAFAX ca pentru aceasta initiativa sunt necesare 500.000 de semnaturi.
”Avem nevoie de 500.000 de semnaturi pentru demersul nostru. Oamenii sunt receptivi si semneaza. Sunt tabele pe care cei care le semneaza trebuie sa le completeze. Daca ne ajuta Dumnezeu, anul acesta avem doua randuri de alegeri si nu cred ca ar fi asa o mare cheltuiala daca s-ar face referendumul (pentru modificarea articolului 48 din Constitutie - n.r.) odata cu aceste alegeri”, a mai declarat IPS Ioan Selejan.
Potrivit acestuia, cei care doresc sa semneze pentru demersul Bisericii Ortodoxe Romane se pot adresa lacasurilor de cult.
Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, anunta, la sfarsitul slujbei de Craciun de la Catedrala Mitropolitana din Timisoara, lansarea unei initiative civice de modificare a Constitutiei, in sensul de a se preciza ca familia este formata din barbat si femeie.
Mitropolitul Banatului spunea atunci ca se doreste modificarea articolului 48 din Constitutia Romaniei, conform caruia “Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.
Potrivit initiativei civice de modificare a Constitutiei, articolul 48 ar urma sa fie formulat astfel: ”Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre barbat si femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.
In luna decembrie, Grecia a adoptat o lege care permite incheierea de parteneriate civile intre persoane de acelasi sex, in pofida protestelor si opozitiei unor partide politice si a Bisericii Ortodoxe, relata Reuters in pagina electronica.
Tot mai multe state europene au adoptat legi care permit incheierea unor astfel de parteneriate de catre cuplurile de acelasi sex, inclusiv in Marea Britanie, Spania si Cipru, insa subiectul ramane in continuare controversat in numeroase state membre ale Uniunii Europene (UE). Mediafax.ro

constitutie mitropolitul banatului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007012 (s)