News Flash:

Peste 30.000 de angajati din administratia publica locala sunt in greva

12 Iulie 2016
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
greva ghiseu
Peste 30.000 de angajati din administratia publica locala din toata tara au intrat in greva, in Bucuresti fiind in desfasurare un protest in fata Primariei Capitalei, la care participa angajati ai primariei generale si cei ai directiilor de taxe si impozite din sectoarele 3 si 4.
In Bucuresti, membri ai sindicatul Forum, care sunt salariati din Primaria Capitalei, Primaria Sectorului 3, Directiile de taxe si impozite de la sectoarele 3 si 4 taxe si Directia Generala de Evidenta a Persoanelor participa la greva anuntata de Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie.
"Problema noastra e una singura: veniturile si salariile foarte mici. Nu vrem luna de pe cer, vrem o chestiune corecta, aplicarea legii salarizarii unitare. In 2008 au fost taiate atat din salarii cat si din veniturile colaterale. Eu am un venit net de 2.300 de lei. Un debutant a ajuns acum la salariul minim pe economie, din care se scad contributiile sociale si impozitele", a declarat Dumitru Cherdan, vicepresedinte al sindicatului Forum.
"Administratia publica si, in special administratia publica locala, e tratata cu apa, paie si bataie. Am ajuns sa traim ca niste caini, cu salariul minim pe economie", a declarat un protestatar.
"Veniturile noastre sunt foarte mici. Asta ne face sa iesim in strada. Salariul este foarte mic si nu avem niciun alt spor pe langa salariul de baza. Viata este foarte grea, toate produsele s-au scumpit, salariul nostru a stagnat", a spus un alt protestatar.
Cei care participa la greva intrerup marti activitatea pe durata intregului program, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie anuntand greva generala pe termen nelimitat incepand cu 19 iulie.
Reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie au avut sambata negocieri referitoare la drepturile salariale cu Ministerul Muncii, discutii in urma carora sindicalistii sustin ca nu s-a ajuns la un consens. Sindicalistii sustin ca salariatii din administratia publica locala din Romania reprezinta cea mai slab platita si discriminata categorie de salariati din sistemul bugetar, majoritatea avand venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariu minim brut pe economie (1.250 de lei pe luna).
La data de 05 iulie, sindicalistii din administratia publica au intrat in greva timp de o ora.
Acestia cer majorarea salariilor de baza ale functionarilor publici si ale personalului din administratia publica locala cu 25% si acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminandu-se astfel discriminarile dintre salariatii care primesc si cei care nu-l primesc. Totodata, solicita ca salariatii din administratia publica locala sa beneficieze de vouchere de vacanta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004388 (s)