News Flash:

Pepenele rosu, un leac de exceptie impotriva febrei musculare

31 August 2015
1254 Vizualizari | 0 Comentarii
pepene verde2
Cele mai bune idei pentru a lupta impotriva febrei musculare vin de la atleti, cei care sufera cel mai mult de pe urma acesteia. Creativitatea lor in combaterea acestor dureri nu are margini, sugerand chiar si sucul de la muraturi. Insa, de multe ori, studiile le dau dreptate: cel mai bine functioneaza remediile facute in casa. Sucul de pepene rosu poate fi cea mai gustoasa solutie impotriva durerilor de muschi.

Cercetatorii au monitorizat sapte atleti dupa ce au trecut prin exercitii fizice intense. In zile diferite, li s-au oferit remedii diferite: suc de pepene rosu natural, suc de pepene rosu cu continut suplimentar de citrulina sau un placebo (remediu fara valoare medicala, folosit in scopuri experimentale pentru a studia reactiile psihice ale pacientului, n.r.). Atletii carora li s-au diminuat durerile musculare au fost cei care au consumat sucul de pepene, indiferent de continutul lui noteaza „Huffington Post“. 

Autorii studiului atribuie calmarea durerilor unui aminoacid numit L-citrulina, despre care se crede ca imbunatateste si performanta atletica. „Poate ajuta muschii sa fie mai oxigenati, adica sa se vindece singuri mai repede“, scrie adevarul.ro, care citeaza „Woman's Health“.   

Aceasta cercetare este prima care studiaza diferenta dintre citrulina care apare in mod natural in pepene si cea administrata sub forma de supliment. Autorii studiului spun ca citrulina din sucul de pepene rosu poate fi folosita de organism mult mai usor.   

Cercetari anterioare au demonstrat beneficiile si altor fructe asupra durerilor musculare: sucul de cirese contine antioxidanti si poate minimiza inflamatiile, poate reduce distrugerile musculare si limita durerile musculare. Poate ca un mic studiu facut pe doar sapte atleti nu inseamna mare lucru, fiind nevoie de cercetari aprofundate, insa sucul de pepene, care contine 92% apa, licopena, betacaroten, vitamina A si C si foarte putine calorii, nu poate face decat bine organismului.  

atleti dureri muraturi pepene rosu muschi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004805 (s)