News Flash:

Parlamentarii de Timis, intre continuare si retragere din Parlament

4 Iulie 2016
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
senat
Alegerile parlamentare zornaie in aer, asemeni unor lanturi de care unii vor sa se dezrobeasca, in timp ce altii tin cu dintii de ele, ca vorba aceea, dulce-i traista cu avantaje de parlamentar, care te pot apara daca este penal, care-ti ofera sansa sa-ti tragi niste indemnizatii pe placul inimii sau niste „ajutoare” la pensie de bagi in buzunar orice sarantoc de-asta de alegator mizerabil, care nu este recunoscator ca dupa ce-a pus stapila si te-a votat, trebuie sa taca naibii din gura, sa nu aiba nevoie de mancare si de minimum necesar de trai si sa dispara-n ... radacina lui, pana la alegerile urmatoare. 
Unii dintre acesti tradatori ai electoratului ridica nesimtiti din umeri cand striga pensionarii sau bugetarii ca nu le ajunge salariul sa supravietuiasca si le explica cum sta problema cu bugetul, ca romanul nu stie sa munceasca si sa castige, ci e lenes si hot, dar numai de la nivelul parlamentului in jos. 
Mai mult, ne explica - si aici ne referim strict la parlamentarii de Timis - cat de greu ii este respectivului domn senator, inca in exercitarea mandatului, sa se puna in slujba poporului. Dar cine l-a cocotat pe tribunele din campania electorala din 2012 ca sa ajunga senator, nu mai spune, ci-i sticlesc ochii dupa inca un mandat. 
Un altul, fost parlamentar PDL, Valeriu Tabara, de exemplu, in plina criza economico-financiara, avea tupeul sa intrebe presa „Unde vedeti dumneavoastra criza? Nu e nicio criza”, in timp ce zeci de mii de romani isi pierdeau locurile de munca. 
Un alt fost deputat, fie iertat, pe cand era la PDL (pentru ca a stiut sa profite si sa intre in PSD ca sa fie reales sub umbrela USL) anunta ziaristii, la un an dupa taierea salariilor si a tuturor celorlalte dreptul banesti, de Cabinetul Basescu-Boc, ca „datorita viziunii guvernului (Boc, n.r.), se vor majora salariile bugetarilor cu 9%”. De cata cruzime nesimtita si sadism a putut da dovada, sa spuna ca se vor „mari” salariile, cand de fapt era vorba despre o posibilitate de a li se restitui bugetarilor 9% din cei 25% pe care statul li i-a furat/luat.
Nerusinarea, la ea acasa. Nu esti capabil? Da-ti demisia. Ai proiecte/initiative bune pentru populatie si te blocheaza ceilalti parlamentari sa o adopti? Iesi public pe posturile de televiziune si anunta tara ca talharii nu te lasa sa faci un bine alegatorilor si cheama-ti alegatorii alaturi, in strada, pentru a le promova interesele, pentru ca vei fi sprijinit! Dar asta nu s-a intamplat niciodata in Romania, pentru ca parlamentarilor de la noi (nu ai nostri!) le lipseste ONOAREA.
****
Cu cine defilam pentru parlamentarele din noiembrie 2016, inca nu stim exact. 
Cat au lucrat parlamentarii de Timis in ultimii patru ani, in Parlamentul Romaniei? O sa vedeti foarte multe ... initiative legislative. Asta nu inseamna ca ei au avut ideea, ci ideea a fost a altcuiva, dar pentru a putea fi promovata este nevoie de sustinere si din partea altor parlamentari, iar atunci, pe o foaie care trece de la unul la altul, se trec si ei. Adica unul are ideea, ceilalti doar semneaza.
De obicei, cand avem de-a face cu o lege importanta, ea poarta numele initiatorului. „Legea Mona Musca”, de exemplu.
Alegerile locale din 2016 i-au scos din Parlament pe deputatul Sorin Grindeanu, devenit presedinte de CJT, si pe Catalin Tiuh, ales consilier judetean. Daca despre Grindeanu avem certitudinea ca va ramane seful administratiei judetene, domnul Tiuh se mai poate razgandi.
Tot de pe listele PSD dispare, pentru prima data in ultimii 16 ani, numele lui Ilie Sarbu, care a renuntat de aproape tot atatia ani la buletinul de timisorean, fiind fixat de Cabinetul ginerelui Ponta ca sef la Curtea de conturi.
Dupa cum declara cu vreo doi ani in urma deputatul PNL Horia Cristian, domnia sa nu va mai candida in 2016, preferand sa revina in activitatea medicala.
***
Activitate parlamentara (2012 - prezent). In Camera Deputatilor.
1. Horia Cristian - 67 luari de cuvant, 4 declaratii politice, 83 propuneri legislative din care 10 promulgate legi, 21 intrebari si interpelari si a participat la 14 motiuni.
2. Alin Popoviciu - 7 luari de cuvant, 3 declaratii politice, 35 propuneri legislative din care 2 promulgate legi, 2 intrebari si interpelari. A participat la 26 de motiuni.
3. Samartinean Cornel - 55 luari de cuvant, 52 declaratii politice, 56 propuneri legislative, din care 1 promulgata lege, 128 intrebari si interpelari, 26 de motiuni.
4. PSD: Petru Andea - Luari de cuvant: 13. Propuneri legislative: 65, din care 9 promulgate legi. Motiuni: 1.
5. Florica Birsasteanu - Luari de cuvant: 1. Propuneri legislative initiate: 40, din care 6 promulgate legi.
6. Dorel Covaci - Luari de cuvant: 83. Declaratii politice: 80. Propuneri legislative: 57, din care 10 promulgate legi. Intrebari si interpelari: 19. Motiuni: 1.
7. Nicolae Diaconu - Luari de cuvant: 41. Declaratii politice: 5. Propuneri legislative: 57, din care 3 promulgate legi. Intrebari si interpelari: 4. Motiuni: 7.
8. Sorin Grindeanu - Luari de cuvant: 16. Declaratii politice: 14. Propuneri legislative: 48, din care 8 promulgate legi. Intrebari si interpelari: 4.
9. Sorin Stragea - Luari de cuvant: 78. Declaratii politice: 44. Propuneri legislative: 88, din care 16 promulgate legi. Intrebari si interpelari: 26. Motiuni: 1.
10. Catalin Tiuh - Luari de cuvant: 26. Declaratii politice: 25. Propuneri legislative: 59, din care 10 promulgate legi. Intrebari si interpelari: 11.
11. Ion Raducanu - Luari de cuvant: 53. Declaratii politice: 16. Luari de cuvant: 5. Propuneri legislative: 58, din care 11 promulgate legi. Intrebari si interpelari: 2.
La Senat:
1. Suciu Matei - Initiative legislative 75. Declaratii politice 6. Intrebari 5. Interpelari 6. Luari de cuvant in plen 9.
2. Ben-Oni Ardelean - Initiative legislative 68. Declaratii politice 2. Intrebari 1. Interpelari adresate primului ministru 1. Luari de cuvant in plen 21. Motiuni 7.
3. Vasile Blaga - Initiative legislative 19. Luari de cuvant in plen 26. Motiuni 7.
4. Petru Ehegartner - Initiative legislative 40. Declaratii politice 2. Intrebari 2. Interpelari 4. Luari de cuvant in plen 35.
5. Ion Iovescu - Initiative legislative 90. Declaratii politice 7. Intrebari 13. Interpelari 6. Interpelari adresate primului ministru 3. Luari de cuvant in plen 633.

parlamentare bagi buzunar umeri bugetarii bugetul psd basescu boc romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006124 (s)