News Flash:

Parchetul General a preluat dosarul AVALANSEI din Retezat in care au murit cei doi copii alpinisti

26 Aprilie 2017
933 Vizualizari | 0 Comentarii
retezat5
Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Hateg au cerut Parchetului instantei supreme sa preia dosarul deschis in urma avalansei din Retezat in care si-au pierdut viata copiii Dor Geta Popescu si Erick Gulacsi, din cauza complexitatii cauzei, transmite corespondentul MEDIAFAX. UPDATE: Parchetul General a preluat dosarul avalansei din Muntii Retezat.

"In cursul zilei de astazi, 25 aprilie 2017, la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie, s-a inregistrat dosarul penal avand ca avand ca obiect moartea a doi copii in urma avalansei din Muntii Retezat. Cauza a fost preluata de la Parchetul de pe langa Judecatoria Hateg, avand in vedere complexitatea actelor de urmarire penala. Cercetarile in cauza se efectueaza sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa. Din probatoriul administrat pana in prezent a rezultat urmatoarea situatie de fapt: In data de 22 aprilie 2017, in jurul orei 07.30, un grup de persoane a plecat de la o cabana situata in Muntii Retezat, cu intentia de a se deplasa pe Varful Peleaga. Ca urmare a avalansei ce s-a produs pe raza comunei Salasu de Sus, doua dintre persoane, ambele minore, au decedat", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Anterior, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Hateg au cerut Parchetului instantei supreme sa preia dosarul deschis in urma avalansei din Retezat in care si-au pierdut viata copiii Dor Geta Popescu si Erick Gulacsi, din cauza complexitatii cauzei.

Maria Borca, prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Hateg, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca legea permite ca un parchet inferior sa solicite preluarea unui dosar de catre un parchet superior.

”Ieri (n.r.- luni) am intocmit un referat prin care am propus sa se preia cauza de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru ca o socotim o cauza complexa, cu un impact foarte mare. Atat in Codul de Procedura Penala, cat si intr-un ordin al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este reglementata posibilitatea ca atunci cand un parchet ierarhic inferior considera ca are o cauza complexa care ii depaseste capacitatile de management al dosarului, poate sa faca propunerea de preluare la nivel superior. Noi am socotit ca raportat la urmarea cauzei si implicatiile pe care le are si la necesarul de mijloace investigative, este mai indicat sa trimitem dosarul la Parchetul Inaltei Curti”, a spus procurorul Maria Borca.

Potrivit sursei citate, la Pachetul de pe langa Judecatoria Hateg nu exista un numar mare de procurori care sa se poata ocupa de o cauza atat de complexa.

Mai mult, un numar foarte mare de martori - din grupul celor 51 care care au si intervenit si care i-au si ajutat pe cei suprinsi de avalansa - sunt din Bucuresti.

”Nu acesta a fost motivul principal pentru care am trimis solicitarea, ci complexitatea cauzei si importanta ei si pentru opinia publica. La Parchetul Inaltei Curti sunt mult mai multe posibilitati de management mai eficient al dosarului”, a completat procurorul Maria Borca. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011876 (s)