News Flash:

Papa Francisc intentioneaza sa mestece frunze de coca in timpul vizitei sale din Bolivia

29 Iunie 2015
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
papa francisc la napoli
Papa Francisc intentioneaza sa mestece frunze de coca in timpul vizitei pe care o va efectua in Bolivia luna viitoare, a dezvaluit un ministru din guvernul acestei tari andine, intr-o emisiune ce a fost difuzata duminica de postul public de televiziune bolivian.
Aflata la altitudinea de 3.650 de metri, La Paz este cea mai "inalta" capitala administrativa din lume si, timp de secole, localnicii au mestecat frunze de coca pentru a combate efectele neplacute pe care inaltimile extreme pot sa le aiba asupra organismului uman.
Desi reprezinta ingredientul-cheie pentru obtinerea cocainei, frunzele neprocesate ale acestei plante pot fi consumate in mod legal si sunt in continuare mestecate pe scara larga in Bolivia si in alte tari andine. Multi amerindieni, inclusiv presedintele bolivian Evo Morales, se pronunta in favoarea consumului de frunze de coca, pe care o considera o planta sacra.
"Ii vom oferi papei Francisc ceai din coca sau ceva de acest tip contra efectelor altitudinii", a declarat Marko Machicao, ministrul Culturii din Bolivia, in acel interviu.
"El a cerut in mod expres sa mestece frunze de coca, asadar il vom astepta pe Sfantul Parinte cu o frunza sacra de coca", a adaugat el.
In cea de-a doua serie de vizite oficiale pe care le va efectua in America Latina dupa desemnarea sa in fruntea Bisericii catolice, in 2013, papa Francisc va vizita Ecuador, Bolivia si Paraguay, intre 6 si 12 iulie.
Papa Francisc a facut din discursurile sale prin care apara cauza celor saraci, ostracizati si oprimati principala platforma ideologica a mandatului sau.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1412 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007219 (s)