News Flash:

Ou fiert sau prajit? Descopera care este mai bun pentru organism

13 Martie 2016
2298 Vizualizari | 0 Comentarii
ou fiert 2

Ouale aduc un plus de substante nutritive in dieta zilnica, fiind o sursa bogata de proteine, vitamina A, vitamina E, cupru, fier si selenium. Un ou contine aproximativ 210 mg de colesterol indiferent daca este prajit sau fiert. Unii specialisti recomanda limitarea consumului de colesterol la 300 mg/zi sau chiar mai putin, ceea ce inseamna ca daca optati la micul dejun pentru un ou prajit sau fiert va trebui sa evitati alte surse de colesterol. 

Un ou fiert tare contine in medie 77 calorii in timp ce un ou prajit in jur de 90 calorii. De asemenea, cantitatea de grasimi in cazul oului fiert este de 5 g, din care 2 g sunt grasimi saturate, in timp ce in cazul oului prajit este de 7 g, din care 2 g grasimi saturate. Aceasta fiindca, in mod evident, atunci cand preparam oul in unt sau ulei, o parte din grasimi se transfera alimentului.

Ambele preparate sunt egale in privinta cantitatii de proteine puse la dispozitie (circa 6 g). Nu in ultimul rand, fiecare dintre ele asigura 22 % din doza zilnica de seleniu, mineral care actioneaza in organism ca un antioxidant veritabil.  

ou fiert ou prajit
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006438 (s)