News Flash:

Ordin semnat de Liviu Pop: Elevii nu pot folosi telefoane la cursuri

10 Ianuarie 2018
1034 Vizualizari | 0 Comentarii
elev telefon

Ministerul Educatiei a emis un ordin de schimbare a regulamentului in unitatile de invatamant, printre prevederi fiind interzicerea folosirii telefoanelor mobile, fara acordul profesorului, in timpul cursurilor. De asemenea, copiii nu sunt obligati sa poarte uniforma si nu pot fi pedepsiti prin note.
"In unitatile de invatamant se asigura dreptul fundamental la invatatura si este interzisa orice forma de discriminare a copiilor/elevilor si a personalului din unitate. In unitatile de invatamant sunt interzise masurile care pot limita accesul la educatie al elevilor cum ar fi, de exemplu, efectuarea de catre acestia a serviciului pe scoala, interzicerea participarii la cursuri sau sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma unitatii de invatamant sau altele asemenea", este una dintre prevederile ordinului de ministru.

De asemenea, potrivit documentului este interzisa utilizarea telefoanelor mobile in timpul orelor de curs, fara acordul profesorului.

"In timpul orelor de curs, al examenelor si al concursurilor este interzisa utilizarea telefoanelor mobile. Prin exceptie de la aceasta prevedere, este permisa utilizarea acestora in timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, in situatia folosirii lor in procesul educativ sau in situatii de urgenta. Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se pastreaza in locuri special amenajate din sala de clasa, setate astfel incat sa nu afecteze procesul educativ", se arata in document.
"Rezultatul evaluarii, exprimat prin calificativ, nota, punctaj, etc, nu poate fi folosit ca mijloc de coercitie, acesta reflectand strict rezultatele invatarii, conform prevederilor legale", prevede o alta modificare.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat pe Facebook ca a semnat ordinul pentru modificarea si completarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006751 (s)