News Flash:

O metoda extrem de eficienta! Curata impecabil tigaia, cratita, aragazul… Aceasta solutie a fost ascunsa de producatorii produselor chimice! Noteaz-o repede!

15 Mai 2018
1628 Vizualizari | 0 Comentarii
tigaie

Cea mai gustoasa mancare cere si mari sacrificii in bucatarie. Nu doar ca stai cu orele in picioare, dar te trezesti la final ca tigaile si oalele arata ca si cum ar fi fost salvate dintr-un incendiu. Ce ai de facut ca sa scapi de batai de cap si sa ai si vase curate? Iti prezentam mai jos un truc prin care ii scoti fata tigaii cu doar doua ingrediente. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu si de otetul alb.

De ce ai nevoie?

O cescuta de apa

O cescuta de otet alb

2 lingurite de bicarbonat de sodiu

Ce trebuie sa faci?

Pasul 1:

Pune tigaia pe aragaz si toarna o cescuta de apa, cat sa acopere toata suprafata fundului.

Pasul 2:

Adauga putin otet alb si las-o pe foc, pana cand aceasta incepe sa sfaraie.

Pasul 3:

Ia tigaia de pe ochiul aragazului si pune doua lingurite de bicarnonat de sodiu. Lasa putin timp sa actioneze compozitia.

Pasul 4:

Goleste tigaia.

Pasul 5:

Ia un buretel de vase cu una dintre fete abraziva si sterge usor suprafata tigaii.

Vei vedea ca toate urmele de arsura vor deveni istorie, iar tigaia poate fi oricand refolosita pentru retete la fel de solicitante.

Alte trucuri de menaj:
Curata petele de pe pahar cu otet alb! Pulverizeaza putin pe pahar si dupa aceea sterge cu o hartie si vei vedea ca nu vor mai ramane urmele de degete, iar tu le vei servi musafirilor o bautura impecabila.

Indeparteaza uleiul de pe aragaz cu… ulei! Daca aragazul arata dezatruos dupa ce ai prajit ouale si baconul pentru micul dejun invata acest mic truc: presara cateva picaturi de ulei vegetal si sterge suprafata cu un prosop de hartie. Murdaria va disparea ca prin minune!

Grasimea si murdaria de pe vasele de iena se curata foarte simplu cu un ”bulgare” confectionat din folie de aluminiu inmuiata in detergent de vase.

CITESTE SI: Uite cum mi-am curatat in 5 minute hota murdara, imbacsita de praf si stropita cu ulei! Acum arata ca noua! Nu credeam ca mai este posibil asa ceva!

Cu siguranta curatarea hotei iti da mari batai de cap, tocmai din cauza vaporilor de grasime care evacueaza din bucatarie. Curatarea hotei nu este doar pentru igiena, ci se poate evita si un incendiu.

Grasimea care se depunde pe hota poate genera mirosuri neplacute, iar aceste mirosuri atrag gandacii. Hota trebuie curatata si pe interior, nu doar la exterior.

Fitrele hotei se pun intr-o punga care poate fi sigilata, iar peste acestea se pune apa si amoniac. Aceste filtre se lasa in solutia respectiva timp de 24 de ore, dupa care acestea se scot si clatesc cu apa calduta si se pun la uscat, potrivit earticole.net.

Pe exterior, hota se poate curata cu solutii degresante, cum ar fi alcoolul denaturat. Alcoolul va scoate orice urma de grasime. Aceasta metoda este una non-toxica si cu rezultate pe masura.

Un al truc este sa puneti filtrele hotei intr-o solutie din apa, sare si sare de lamaie timp de 15 minute. Daca nu se curata asa, puteti fierbe filtrele in aceasta solutie.

Sursa: landia.ro

CITESTE SI: Casa mea straluceste de cand am descoperit aceasta solutie geniala de curatare a tuturor suprafetelor! O recomand tuturor gospodinelor!
Fiecare femeie stie ce provocare reprezinta sa mentii casa cat mai curata, asa cum stie ca si cea mai mare provocare este de fapt pastrarea unei bai sau bucatarii imaculate.

Daca esti una dintre persoanele care isi doresc sa aiba o casa imaculata, probabil ca ai folosit deja numeroase produse chimice de curatare, insa de departe ceea ce urmeaza sa-ti dezvaluim cu siguranta nu ai incercat.

Cel mai important aspect este ca acest amestec este eficient, natural si foarte ieftin. Mai mult decat atat, ai nevoie doar de 3 ingrediente si 1 minut sa-l prepari!

Vei avea nevoie de:

– 100 de grame de bicarbonat de sodiu

– 100 de ml de zeama de lamaie

– 100 de ml de otet

– 2 litri de apa

Mod de preparare:

Adauga toate ingredientele de mai sus intr-un recipient , amesteca bine, apoi lasa-l cateva minute sa se linisteasca. Vei observa ca va avea loc o rectie chimica dupa combinare (reactia dintre otet si bicarbonat), insa nu trebuie sa te sperii. Este ceva normal.

Dupa ce s-a linistit, transfera lichidul intr-un recipient cu pulverizator si GATA. Tocmai ti-ai preparat cea mai buna solutie pentru curatare a casei.

Folosire:

Aplica solutia pe supravetele pe care vrei sa le cureti, lasa apoi 10-15 minute sa actioneze. La final freaca usor cu un burete, apoi sterge cu o carpa uscata si orice suprafata va straluci de curatenie!

Rezultatele sunt GARANTATE!

Sursa: secretele.com
CITESTE SI: Prietena mea a turnat sare si otet peste o oala. Cand am vazut ce a urmat dupa 30 de secunde… am ramas surprinsa! La asa ceva nu ma asteptam!

In orice bucatarie traditionala vom gasi vase pentru gatit facute din diferite materiale, de la fonta pana la arama (cupru). Vasele realizate din aceste materiale sunt speciale datorita aspectului lor deosebit, insa pentru a le pastra mereu curate avem nevoie de mici trucuri pentru un efect garantat.

Atunci cand gatim mai mult in astfel de tigai sau oale, pe suprafata lor se depun arsuri care de multe ori sunt greu de indepartat. Folosind aceasta metoda, ne va fi foarte usor ca de acum inainte sa le pastram curate si stralucitoare.

Reteta contine ingrediente pe care le avem de regula in bucatarie si nu implica niciun cost suplimentar. Cu un amestec de sare si otet vom putea curata orice tigaie peste care s-a depus murdaria provenita de la flacara deschisa a aragazului. Primul strat pe care il aplicam pe suprafata exterioara a acestor vase din bucatarie va fi unul de sare, dupa care turnam putin otet si inca un strat de sare.

Vom lasa putin sarea si otetul sa actioneze asupra murdariei dupa care vom freca vasele cu un burete abraziv de bucatarie. Vom fi placut surprinsi cat de usor se dizolva grasimile arse de pe vasele de arama din bucataria noastra si ce frumos vor straluci in urma tratamentului aplicat.

Galerie Video


gustoasa mancare bucatarie tigaile oalele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008290 (s)