News Flash:

Ninsori moderate, vant puternic si polei, in majoritatea regiunilor din Romania

2 Martie 2018
902 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare aprilie

O informare meteo de ninsori moderate, vant puternic si polei pentru Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Banat a intrat in vigoare de joi, de la ora 23.00 si este valabila pana duminica, 4 martie, la ora 10.00.
Meteorologii avertizeaza ca, temporar, vor fi precipitatii in majoritatea regiunilor.

Va ninge, dar vor fi si perioade in care se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ploaie cu depunere de polei, in special in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Banat si pe arii mai restranse in restul teritoriului.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, indeosebi in sud-vestul tarii, iar in zona Muntilor Banatului si in cea de vest a Carpatilor Meridionali se va depune strat nou de zapada mai consistent.
Temporar intensificari ale vantului vor fi in sudul Banatului, unde rafalele vor atinge in general 55-60 km/h, precum si in zona montana inalta, cu viteze de 70-90 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada.

Unele intensificari ale vantului, dar la cote mai reduse, de 40-50 km/h, vor fi si in regiunile extracarpatice.

SCOLI INCHISE: Cursurile sunt suspendate integral in Bucuresti si in alte noua judete

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) anunta ca, vineri, cursurile sunt suspendate integral, din cauza conditiilor meteorologice, in judetele Arges, Braila, Calarasi, Constanta, Dolj, Ialomita, Ilfov, Olt, Teleorman si in municipiul Bucuresti.

"Activitatea instructiv-educativa se va desfasura partial in judetele Giurgiu (toate unitatile de invatamant sunt inchise, cu exceptia a cinci gradinite cu program prelungit din municipiu), Cluj (Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Campia Turzii are centrala termica defecta), Tulcea (14 unitati de invatamant sunt inchise) si Brasov (la Colegiul National „Vasile Racovita” din Brasov nu se desfasoara cursuri din cauza unor probleme la sistemul de alimentare cu gaze)", mai transmite Ministerul Educatiei.

Orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

INFOTRAFIC: In toata tara se circula in conditii de iarna. Recomandari catre soferi / Drumurile judetene pe care circulatia mai este oprita

Nu mai exista drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia oprita din cauza vremii nefavorabile, informeaza Centrul Infotrafic. Traficul mai este oprit pe doar noua drumuri judetene.

Nu mai exista drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia oprita din cauza vremii, iar in aproape toata tara se circula in conditii de iarna. In mare parte drumurile sunt curate si nu creeaza probleme de circulatie.

In continuare sunt noua drumuri judetene cu circulatia oprita, respectvi 2 in judetul Calarasi, 3 in Olt si 4 in Teleorman.

”Avand in vedere ca pe parcursul zilei sunt semnalate precipitatii mixte in majoritatea regiunilor, cu ninsori, ploi si lapovita, care vor forma depunerea de polei, le recomandam conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarna, sa reduca semnificativ viteza, acordand o atentie sporita, sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele dinainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa nu efectueze depasiri riscante, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor. Va sfatuim sa conduceti cat mai responsabil”, arata Centrul Infotrafic.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006474 (s)