News Flash:

Nationala feminina de handbal paraseste Olimpiada inca din faza grupelor

15 August 2016
1045 Vizualizari | 0 Comentarii
handb al romania
Nationala feminina de handbal a Romaniei a fost invinsa de formatia Norvegiei cu scorul de 28-27 (14-13), duminica, in ultimul sau meci din Grupa A la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
Tricolorele, medaliate cu bronz la Campionatul Mondial de anul trecut, mai pastreaza sanse mici de calificare in sferturile de finala, daca Spania va fi invinsa de Angola in ultimul meci al grupei. Un egal cu Norvegia le-ar fi fost suficient tricolorelor pentru a merge mai departe.
Romania a facut un meci destul de bun, dar Norvegia, campioana europeana, mondiala si olimpica en titre, a fost mai solida si a evoluat fara presiune, avand deja asigurata calificarea in faza urmatoare.
In prima repriza, cele doua formatii au jucat multa vreme de la egal la egal, chiar daca scandinavele au fost mai mereu la conducere, iar romancele intr-o cursa de urmarire. Norvegia s-a desprins prima oara la doua goluri in min. 11, 7-5, apoi a condus cu 9-7 (16), dar au urmat trei goluri consecutive ale echipei noastre, care a condus singura data in acest meci, cu 10-9 (20). Doua erori in atac ale Cristinei Neagu, pe o inferioritate numerica, plus o decizie tactica neinspirata a selectionerului Ryde de a scoate portarul au facut ca Norvegia sa revina la conducere, cu 12-10 (22). Romania a mai egalat o data, 13-13, dar la pauza adversarele avea un gol in plus.
Norvegia s-a dus la trei goluri, 18-15 (35), iar apoi diferenta a crescut la patru goluri, 21-17 (39). Romania s-a mai apropiat la doua goluri, 24-22 (48), dar a pierdut in cele din urma lupta cu cronometrul, reusind sa ajunga la un singur gol pe tabela cand era prea tarziu, cu zece secunde inainte de finala.
Au evoluat echipele: 
Norvegia: Kari Aalvik Grimsbo, Katrine Lunde — Mari Molid, Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen (7 goluri), Ida Alstad, Heidi Loke (3), Nora Mork (6), Stine Bredal Oftedal (6), Marit Malm Frafjord (1), Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Amanda Kurtovic (2), Camilla Herrem (3), Sanna Solberg. Selectioner: Thorir Hergeirsson. 
Romania: Ionica Munteanu, Paula Ungureanu — Gabriella Szucs, Melinda Geiger (4), Eliza Buceschi (2), Cristina Neagu (11), Aurelia Bradeanu, Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei (1), Oana Manea (2), Camelia Hotea (1), Florina Chintoan (3), Patricia Vizitiu, Laura Chiper (3). Selectioner: Tomas Ryde.
Au arbitrat: Viktoria Alpaidze, Tatiana Berezkina (ambele din Rusia).
Inaintea partidei Spania — Angola, in clasament pe primul loc se afla Brazilia, cu 8 puncte, urmata de Norvegia, 8 puncte, Spania, 4 puncte, Angola, 4 puncte, Romania, 4 puncte, Muntenegru, 0 puncte.
Primele patru echipe se califica in sferturile de finala, iar la egalitate de puncte primul criteriu este cel al rezultatului direct. Romania a fost invinsa de Angola cu 23-19, de Brazilia cu 26-13 si de Norvegia cu 28-27, invingand Muntenegru, cu 25-21, si Spania, cu 24-21.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007031 (s)