News Flash:

La Teatrul German au început repetițiile la cea mai nouă producție

În data de 28 iulie, la Timișoara, va avea loc spectacolul "Dragonul" de Evgheni Schwarz

31 Mai 2023
314 Vizualizari | 0 Comentarii

Teatrul German a demarat repetițiile pentru cea mai recentă producție, "Dragonul" de Evgheni Schwarz, sub regia lui Yuri Kordonsky. Premiera spectacolului va avea loc pe 28 iulie 2023, începând cu ora 19.30, marcând încheierea stagiunii teatrale actuale.

Piesa "Dragonul" este o satiră ce abordează tema dictaturilor și autocrațiilor și se desfășoară într-un oraș medieval. Un cavaler rătăcitor, Lancelot, pretinde că este înrudit cu celebrul cavaler al Mesei Rotunde și descoperă că destinul orașului este subjugat de un dragon imens cu trei capete, care scuipă foc și primește tribut de la locuitori de secole: nu doar hrană, ci și sacrificiul anual al unei fete tinere. În acest an, este rândul Elsei, fiica gazdei cavalerului și a domnului Charlemagne. Cu toate acestea, spre surprinderea lui Lancelot, atât Elsa, cât și Charlemagne se supun destinului lor și insistă că dragonul nu este atât de rău pe cât pare. Ei susțin că dragonul oferă protecție împotriva altor dragoni, în cazul în care aceștia mai există, și că a salvat orașul de epidemia de holeră suflând foc pe lacul din apropiere, oferind astfel locuitorilor apă fiartă și curată. Mai mult, dragonul poate lua forma umană și poate afișa diverse personalități, câte una pentru fiecare cap. Anul trecut, Teatrul German a pus în scenă o altă piesă a disidentului rus, o adaptare a "Crăiesei Zăpezii", care satiriza, printre altele, dictatura sovietică.

Yuri Kordonsky regizează pentru a treia oară la Teatrul German, după spectacolele "Pescărușul" (2013) și "Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet" (2017), pentru care a câștigat un premiu UNITER pentru cea mai bună regie. Distribuția include actorii Isa Berger, Robert Bogdanov-Schein, Alma Diaconu, Ioana Iacob, Marc Illich, Alexandru Mihăescu și Harald Weisz. Echipa de producție este formată din Ioana Popescu (scenografie), Rudolf Herbert (dramaturgie), Cristian Ienciu (video), Ulrike Schulze (vorbire scenică - invitată din Germania), Isolde Cobeț (asistență de regie), Bojița Ilici (machiaj) și Costinel Stănescu (regie tehnică).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004790 (s)