News Flash:

Mitropolitul Banatului si episcopul greco-catolic, Cetateni de Onoare ai Timisului

1 Iunie 2016
1070 Vizualizari | 0 Comentarii
mitropolit banat nou
Conducatori ai bisericii din Timis au primit titlul de Cetatean de Onoare al Timisului. Ceremonia de acordare a acestor titluri a avut loc in ultima sedinta de plen a CJ Timis din actualul mandat. Titlul a fost acordat IPSS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, episcopului greco-catolic al Eparhiei de Lugoj Alexandru Mesian si IPSS Nicolae Corneanu, fostul mitropolit al Banatului (titlu care a fost conferit post-mortem, deoarece inaltul ierarh a trecut la cele vesnice).
La 16 decembrie 2014, IPSS Ioan a fost ales de catre Sfantul Sinod in slujirea de Arhiepiscop al Timisoarei si Mitropolit al Banatului, iar la 28 decembrie 2014 a fost intronizat. Titlul de Cetatean de Onoare i-a fost acordat de presedintele CJ Timis Titu Bojin, in prezenta consilierilor judeteni, in ultima sedinta inainte de alegeri.
„Astazi ati facut o punte intre cei ce au fost si suntem astazi aici. Ma bucur ca nu ati tras cu urechea la cele ce se rosteau pe la Bucuresti, in care se spunea ca bisericilor sa nu li se mai acorde ajutoare. O comunitate are nevoie si de o sala de sport, si de o scoala, dar dumneavoastra, reprezentantii directi ai cetatenilor, stiti ca au nevoie si de un lacas de cult. De cand sunt aici nu am batut niciodata la usa primariei sa cer un loc pentru o biserica, dar au venit catre mine doua persoane care si-au oferit terenul lor pe care puteau lua importante sume de bani si au spus: Parinte, veniti aici sa faceti o biserica”, s spus IPSS Ioan.
Mitropolitul a avut o contributie importanta la demararea proiectului constructiei Institutului Oncologic din Timisoara si are si alte proiecte in domeniul sanitar.

timis mitropolitul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005129 (s)