News Flash:

Ministrul Justitiei: Sunt 28.000 de detinuti pentru care nu se respecta conditiile minimale de viata

29 Ianuarie 2017
1062 Vizualizari | 0 Comentarii
penitenciar
Sunt aproximativ 28.000 de detinuti pentru care nu se respecta conditiile minimale de viata, a declarat, sambata seara, ministrul Justitiei, Florin Iordache, dupa vizitele efectuate in penitenciare.
"Daca tinem problema sub pres ne vom trezi cu o decizie pilot care ne va condamna. Sunt aproximativ 28.000 de detinuti pentru care nu se respecta conditiile minimale de viata. Asta inseamna o penalizare de 80 de milioane de euro pe an(...). Noi trebuie sa demonstram la CEDO ca putem face ceva. Simpla amenda care va fi luata din banii romanilor nu va rezolva problema (...) Violatorii si criminalii sunt exclusi. Ultima lege a gratierii a fost data in 2002. Nu e o solutie minune, trebuie sa venim si cu alte legi”, a declarat ministrul Justitiei, la Antena 3.
Florin Iordache s-a aratat nemultumit de conditiile din inchisori.
"Am vazut oameni cu fata tumefiata de muscaturi de capuse. Oamenii aia nu sunt condamnati la moarte. Deci cand vezi oameni si gandaci care trec peste ei...pentru ca intr-o camera de 4 pe 4 stau 20 oameni. Oamenii astia nu patru metru cat prevede legea, oamenii astia stau sub un metru pentru fiecare om", a mai spus lorin Iordache.
Proiectul de ordonanta de urgenta privind gratierea a fost imbunatatit, a mai precizat ministrul Justitiei.
„Proiectul pe care noi l-am inaintat va fi imbunatatit. Dar a-l respinge si a spune ca Romania nu e pregatita, sa ne dea altcineva o solutia pentru a nu plati din aprilie 80 de milioane de euro”, a adaugat Florin Iordache.
Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, ca accesul jurnalistilor va fi permis la dezbaterea de luni pe proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, nefiind insa spatiu si pentru camerele de luat vederi. Peste 200 de persoane s-au inscris pana vineri la consultarea de luni organizata de Ministerul Justitiei pe proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006223 (s)