News Flash:

Minerii de la exploatarea de carbune Lonea sunt solidari cu colegii lor grevisti de la Mina Crucea

11 August 2016
880 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri lonea
Minerii de la exploatarea de carbune Lonea, din Valea Jiului, sunt solidari cu colegii lor de la Mina Crucea, judetul Suceava, acolo unde peste 80 de ortaci au intrat in greva foamei in subteran, a declarat marti presedintele Sindicatului 'Muntele' de la Mina Lonea, Vasile Paduraru. 
Liderul sindical nu a exclus posibilitatea de a recurge, si el, la o forma extrema de protest, la fel ca minerii de la Crucea. 
'Ne solidarizam cu colegii nostri de la Mina Crucea, care trec prin greutati mari, dar nici noi nu suntem mai departe de ei. Daca este nevoie si vor suferi mai mult, eu sunt unul dintre cei care se va alatura lor chiar si prin greva foamei, prin proteste extreme, daca este nevoie. Sa demonstram ca noi, minerii, atatia cati mai suntem, ramanem o forta', a spus Paduraru. 
Sindicatul "Muntele", ce reuneste angajati de la minele si termocentralele Complexului Energetic Hunedoara, a reclamat, la sfarsitul lunii iulie, la Ministerul Energiei, conditiile de lucru din minele de huila ale Vaii Jiului. Sindicatul a atras atentia asupra faptului ca minerii nu mai au materiale pentru asigurarea securitatii zacamintelor de carbune si, implicit, a oamenilor care muncesc in abataje. 
Cateva zeci de mineri de la Exploatarea de uraniu de la Crucea au declarat greva foamei, dupa ce luni seara s-au blocat in subteran, cerand sa li se solutioneze revendicarile privind plata drepturilor salariale si asigurarea unor contracte de munca pe o perioada de patru ani. 
Compania Nationala a Uraniului (CNU) a decis, in cadrul noii strategii de lucru, sa inchida temporar mina Crucea-Botusana, considerata o exploatare neeconomica, si sa demareze activitatile necesare pentru inceperea exploatarii de la Tulges-Grinties. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004775 (s)