News Flash:

Medicul Oana Sarbu: "Nu ar trebui sa ne asteptam la produsele cosmetice sa ne ofere ceea ce poate sa ofere un tratament medicamentos"

8 Ianuarie 2018
982 Vizualizari | 0 Comentarii
caderea parului

Medicii dermatologi spun ca este normal sa pierdem zilnic intre 50 si 200 de fire de par. insa atunci cand te confrunti cu o cadere masiva a parului, cauzele pot fi ingrijoratoare si ai nevoie de tratament.

Medicul dermatolog Oana Sarbu a vorbit despre cauze si tratamente impotriva caderii parului. „Parul are o durata de viata determinata genetic, in primul rand. Apoi venim noi cu factorii favorizanti pentru cresterea sau caderea parului. Vorbim de o cadere a parului difuza sau localizata.

Difuza inseamna o cadere la nivelul scalpului si, de obicei, cea mai frecventa forma de alopecie difuza este alopecia androgenica. Este valabila si pentru barbati si pentru femei.”

Exista anumite perioade ale anului cand parul cade mai mult?

„In anumite perioade din an, toamna si primavara, putem vorbi de o cadere masiva a parului, care poate fi determinata de: conditiile de mediu, alimentatie si modul in care ne ingrijim zilnic parul.”

Exista medicamente care pot fi asociete cu caderea parului?

„Da, exista medicamente si afectiuni. De exemplu, apcientii cu acnee urmeaza tratamente cu vitamina A. Derivatii de vitamina A in exces pot sa conduca temporar la subtierea firului de par. Insa este tranzitorie. odata cu intreruperea tratamentului, in urmatoarele 6 luni parul revine la forma initiala. Mai vorbim de antidepresive, de contraceptive orale, daca nu sunt luate conform cu profilul hormonal al pacientei.

Atunci cand observam ca aceasta cadere devine masiva trebuie sa mergem la medic. Numai un dermatolog, in functie de analize, poate sa ne indrume catre endocrinolog. El va observa daca exista o afectiune a tiroidei, la femeie, ovarul polichistic.”

Tratamente

„Nu ar trebui sa ne asteptam la produsele cosmetice sa ne ofere ceea ce poate sa ofere un tratament medicamentos. Insa, aceste produse sunt alese corect pentru tipul de scalp, tipul de par, si pot sa realizeze o ingrijire zilnica. Atunci cand vorbim de o cadere vizibila sa apelam la medic."


medicii dermatolog tratamente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004789 (s)