News Flash:

Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a demisionat

19 Ianuarie 2018
983 Vizualizari | 0 Comentarii
marius nica

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a demisionat, vineri, din functie. Anterior retragerii sprijinului politic lui Mihai Tudose, Nica s-a pozitionat de partea fostului premier.
"Marius Nica a decis sa-si inainteze demisia din functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, dupa trei luni de mandat, in care MDRAPFE a semnat contracte de finantare in valoare totala de peste 4 miliarde euro. In plus, in aceasta perioada au fost lansate apeluri de proiecte in valoare de 2,3 mld. euro (bani europeni) si au fost programate pentru lansare in urmatoarele trei luni alte apeluri in valoare de 2,4 mld. euro fonduri europene", se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul ministerului Fondurilor Europene.

"Provocarile anului 2018, pe care sunt convins ca succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni in Programul Operational Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau imprumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari", a declarat ministrul Nica.

Decizia demisiei a fost luata avand in vedere contextul actual si va fi efectiva incepand cu data de 22 ianuarie, pentru a nu perturba obligatiile oficiale implicate de vizita in Romania, saptamana aceasta, a unei delegatii a Comisiei Europene, transmite sursa citata.


Marius Nica s-a pozitionat de partea lui Mihai Tudose, in timpul tensiunilor dintre acesta si conducerea PSD. Intr-un mesaj pe Facebook, din data de 13 ianuarie, Nica spunea ca "responsabilitatea actului de guvernare apartine Primului Ministru si echipei sale, orice decizie guvernamentala trebuie luata in interiorul Guvernului".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006238 (s)