News Flash:

MAI: Situatia privind inundatiile din tara s-a ameliorat, iar in ultimele 12 ore nu au mai fost inregistrate pericole; 36 de localitati din 13 judete sunt in continuare inundate

16 Martie 2018
804 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie zapasda

Situatia privind inundatiile din tara s-a ameliorat, iar in ultimele 12 ore nu au mai fost inregistrate situatii de pericol din cauza fenomenelor hidrologice, transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI), precizand ca fortele de ordine vor fi, totusi, pregatite sa actioneze. In continuare sunt inundate 36 de localitati din 13 judete.
Potrivit MAI, desi situatia nu mai este atat de critica, 36 de localitati din 13 judete sunt in continuare afectate de fenomenele hidrologice, 234 de curti, 15 anexe gospodaresti, 622 de fantani, 8 poduri/podete si 21 de beciuri/subsoluri fiind, in continuare, inundate.

Situatia este monitorizata de la nivelul Centrului National de Conducere Integrata al Ministerului Afacerilor Interne, completat cu grupa operativa a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si care este in permanenta legatura cu celelalte institutii reprezentate in Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Avertizarea cod galben de inundatii este valabila si vineri, pana la ora 20.00 si vizeaza treisprezece judete - Mures, Alba, Sibiu, Harghita, Covasna, Brasov, Valcea, Arges, Dolj, Olt, Dambovita, Giurgiu si Botosani. Sunt afectate bazinele hidrografice Mures, Tarnava Mare si Tarnava Mica, Olt, Raul Negru, Calmatui, Teleorman, Neajlov, Sabar si Prut.

De asemenea, o avertizare cod portocaliu va fi in vigoare pana la ora 12.00, pentru judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu si Giurgiu.

Pe raurile aflate sub incidenta acestor avertizari se vor inregistra cresteri de debite si niveluri, ca urmare a propagarii viiturilor produse anterior, cu depasiri ale cotelor de aparare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004697 (s)