News Flash:

MAE: 40 romani au fost cazati la hotelurile din apropierea aeroportului din Istanbul

29 Iunie 2016
1139 Vizualizari | 0 Comentarii
atentat ataturk
Unui numar de 40 de romani le-a fost facilitata cazarea la hotelurile din apropierea Aeroportului International Atatürk din Istanbul, facandu-se eforturi pentru identificarea unor solutii cat mai rapide pentru repatrierea persoanelor ale caror zboruri au fost anulate, anunta MAE.
''Pe tot parcursul noptii, echipele consulare constituite la nivelul Consulatului General al Romaniei la Istanbul s-au deplasat la spitalele din localitate pentru a verifica daca printre victime se afla si cetateni romani. Consulatul General al Romaniei la Istanbul continua demersurile sustinute pe langa autoritatile turce pentru a verifica existenta vreunui cetatean roman decedat sau ranit si ramane in legatura cu persoanele de cetatenie romana cazate la Istanbul sau aflate in zona libera a aeroportului. Cetatenii romani aflati in atentia Consulatului nu sunt raniti, cu exceptia unei persoane care a precizat ca prezinta echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite in urma aglomeratiei provocate de panica. Viata persoanei nu este pusa in pericol, fiind evacuata si cazata la hotel la putin timp dupa producerea exploziilor'', informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin intermediul unui comunicat de presa.
Potrivit aceleiasi surse, Consulatul General al Romaniei la Istanbul asigura in permanenta asistenta consulara unui numar de aproximativ 40 de cetateni romani, care au solicitat sprijin, fiindu-le facilitata cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului si se depun eforturi pentru identificarea unor solutii cat mai rapide pentru repatrierea cetatenilor romani ale caror zboruri au fost anulate.
Totodata, familiile din Romania a peste 20 de cetateni romani aflati in aeroport in momentul deflagratiilor au fost contactate de Consulatul General al Romaniei la Istanbul.
Cetatenii romani precum si rudele acestora au la dispozitie contactele telefonice ale Consulatului General la Istanbul +90 2123583541, +90 2123580516, +90 2123583537, apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, precum si telefonul mobil de urgenta al oficiului consular roman de la Istanbul + 90 5335420695. Pe parcursul noptii precedente, Call Center-ul MAE a preluat operativ un numar de 10 apeluri telefonice din partea cetatenilor aflati in aeroportul din Istanbul, asigurandu-le asistenta necesara.
Cel putin 36 de persoane au murit si aproximativ 150 au fost ranite in atentatele comise marti seara in incinta Aeroportului international din Istanbul, au anuntat oficiali turci, citati de Reuters si CNN. Un atacator a deschis focul la terminalul de plecari cu o arma automata. Apoi toti trei s-au aruncat in aer la si in apropiere de terminalul de sosiri un etaj mai jos, potrivit unor oficiali si martori. Surse din cadrul Politiei turce au afirmat, sub protectia anonimatului, ca reteaua terorista sunnita Stat Islamic a comis atentatul de la Aeroportul international din Istanbul.

Galerie Foto

atentat_ataturk-1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004732 (s)