News Flash:

Maceratul de aloe vera are efect hepatoprotector si anticancerigen. Vezi cum se prepara

25 Iulie 2016
6846 Vizualizari | 0 Comentarii
aloe3

Pentru a prepara maceratul de aloe vera se recomanda doar specia Aloe vera sinensis, intalnita frecvent ca planta ornamentala cultivata in ghivece.

Se recolteaza frunzele de aloe de la o planta neudata de circa 5 zile, dupa care se spala, se dau la mixer sau se trec prin masina de tocat carne ori se toaca marunt (se strivesc cu clestele pentru zdrobit usturoi), dupa care se amesteca cu miere in proportiile: 40 % aloe si 60 % miere, luate ca unitati de volum. Pentru grabirea procesului de macerare, la 0,5 kg de miere se adauga zeama de la 1-2 lamai.

Amestecul se lasa la macerat aproximativ 1 saptamana la temperatura camerei, dar se poate folosi si imediat dupa preparare.

Mod de administrare
Se iau 2-3 lingurite, dupa caz, de 2-3 ori pe zi cu circa 30 minute inaintea meselor principale. 

In maceratul de aloe, se pot introduce pulberi de plante pentru a-i sporii forta terapeutica. In scopul prepararii acestei mixturi, se introduce in amestecul pentru maceratul de aloe, putin cate putin, atata pulbere de plante pana cand amestecul capata o consistenta vascoasa (de regula 60% amestec pentru macerat si 40% pulbere). Se iau 1-4 lingurite, dupa caz, cu 20-30 de minute inaintea meselor principale.

Maceratul de aloe vera are efecte: antitumoral, hepatoprotector, imunostimulant, antioxidant si antidiabetic. In cazul diabeticilor, mierea se inlocuieste cu vin rosu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1438 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006714 (s)