News Flash:

Lucrezi multe ore la birou zilnic? Trebuie neaparat sa citesti asta

14 Ianuarie 2017
990 Vizualizari | 0 Comentarii
lucru la birou
Persoanele care lucreaza zilnic la birou ar trebui sa se ridice si sa se plimbe sau sa stea in picioare cel putin un sfert din timpul de lucru, pentru a reduce riscul de obezitate, boli cardiovasculare si cancer, recomanda experti din domeniul sanatatii.
‘Lucratorii care desfasoara activitati de birou trebuie sa stea in picioare cel putin doua ore in tipul programului de lucru’, este sfatul unui grup de experti care a realizat un studiu pe aceasta tema pentru o agentie guvernamentala britanica din domeniul sanatatii.
Aceasta norma ar trebui eventual sa fie extinsa la patru ore pe zi, intrerupand perioadele prelungite de stat pe scaun prin utilizarea de birouri adaptate pentru lucrul in picioare si sezand si cu plimbari regulate, conform recomandarilor incluse in studiul publicat marti in British Journal of Sports Medicine.
Studiul a analizat datele epidemiologice internationale si programele de interventie pentru sanatate aratand ca un numar tot mai mare de cercetari leaga perioadele prelungite petrecute pe scaun la birou de riscul crescut de moarte prematura sau de imbolnavire cu o forma grea de boala.
Mai mult, expertii recomanda angajatorilor sa-i avertizeze pe angajati in legatura cu riscurile pe care le reprezinta pentru sanatate lucrul prelungit in pozitia asezat, sa incurajeze o mai buna nutritie si reducerea stresului si consumului de alcool si tutun.

birou
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004972 (s)