News Flash:

Lucian Bute ar putea boxa la Olimpiada

3 Martie 2016
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
bute invins
Presedintele AIBA, Ching-Kuo Wu, a anuntat joi dimineata ca pugilistii profesionisti pot participa la Jocurile Olimpice de la Rio.
Presedintele federatiei internationale de box, Ching-Kuo Wu, a anuntat joi ca toti pugilistii care vor dori sa fie prezenti la Rio vor avea ocazia sa o faca. "Am discutat cu toate federatiile nationale, si, in proportie de peste 90%, raspunsurile au fost pozitive cu referire la prezenta sportivilor profesionisti in competitia de box", a declarat oficialul AIBA, conform aipsmedia.com.
Romania ar putea fi reprezentata la Rio si de Lucian Bute. In varsta de 36 de ani, Bute si-ar putea trece in palmares prima sa medalie olimpica, daca se va califica pentru Jocurile Olimpice. Singurul titlu olimpic din palmaresul Romaniei a fost cucerit in 1956, la Melbourne, de catre Nicolae Linca. De atunci sportivii romani au mai cucerit alte 24 de medalii dintre care 9 de argint si 15 de bronz.
Pentru Jocurile Olimpice de la Rio, boxul are rezervate 250 de locuri: 187 destinate amatorilor si 63 profesionistilor, iar vedetele Pacquaio si Klitschko si-au manifestat deja interesul pentru competitia de la Rio, in timp ce Mayweather, a spus ca nu este interesat. Sportivii profesionisti care vor sa mearga la Rio vor trebui sa participe la cel putin un turneu special de calificare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005742 (s)