News Flash:

Lider PNL: Ioan Groza, noul secretar de stat la Educatie este o rusine! A adus dansatoare la un eveniment

1 Februarie 2018
1031 Vizualizari | 0 Comentarii
adrian oros

Vicepresedintele PNL, deputatul Adrian Oros, prorector al USAMV Cluj-Napoca, sustine ca numirea lui Ioan Stefan Groza ca secretar de stat la Educatie este ”o rusine si o palma data invatamantului romanesc” in conditiile in care acesta a adus, in 2015, dansatoare la un eveniment pe fonduri europene.
Adrian Oros a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca actualul ministru al Educatiei, Valentin Popa, si-a gasit un secretar de stat „pe masura”, in conditiile in care au fost putini cei care au dorit sa faca parte din echipa sa.

”Numirea lui Ioan Stefan Groza ca secretar de stat in Ministerul Educatiei este o rusine si o palma data invatamantului romanesc tinand cont de antecedentele sale, cu dansatoarele aduse in 2015 la un eveniment din cadrul unui proiect cu fonduri europene. Am cerut atunci demisia sa din minister, unde era director, dar acest lucru nu s-a intamplat. La asa ministru al Educatiei pe care il avem acum, asa secretar de stat a fost numit. Probabil putini au fost cei care au dorit sa intre in echipa actualului ministru, astfel ca Valentin Popa si-a gasit un secretar de stat pe masura”, a spus Oros.

Ioan Stefan Groza este vicepresedinte al Senatului USAMV Cluj-Napoca si cadru didactic la Facultatea de Medicina Veterinara, sef Departament IV Stiinte Clinice, coordonator al disciplinei de Reproductie, Obstetrica si Ginecologie Veterinara. A fost decan al Facultatii de Medicina Veterinara in perioada 2008 - 2012, a candidat de doua ori pentru functia de rector al USAMV Cluj-Napoca dar a pierdut de fiecare data. Din 2012 a detinut functia de director al Directiei Generale pentru Invatamant Superior din Ministerul Educatiei.
In 30 ianuarie 2018 a fost publicata in Monitorul Oficiat decizia de numire a lui Ioan Stefan Groza ca secretar de stat in Ministerul Educatiei.

In octombrie 2015, deputatul Adrian Oros i-a cerut ministrului Educatiei de atunci, Sorin Cimpeanu, demiterea ”de urgenta” a directorului Directiei Generale pentru Invatamant Superior din MECS, Ioan Stefan Groza, acuzandu-l ca a adus dansatoare la un eveniment organizat, in ianuarie, in cadrul unui proiect european, la Predeal.

”Am primit, recent, mai multe informatii legate de subiectul organizarii scandaloase, de catre Ioan Stefan Groza, director general al Directiei Generale pentru Invatamant Superior din cadrul Ministerului Educatiei, a intalnirii finantate din fonduri europene care a avut loc in cursul lunii ianuarie 2015, la un hotel din Predeal. Intalnirea, avand ca tematica «Facilitarea insertiei in piata fortei de munca a absolventilor de invatamant universitar», a avut loc in cadrul unui proiect POSDRU, al carui manager era Ioan Stefan Groza. Nu a fost un eveniment cu expuneri legate de programul comunicat participantilor, asa cum era de asteptat, ci unul cu expuneri ale miscarilor unor dansatoare aduse special pentru participanti. In aceste conditii, va solicit, domnule ministru Sorin Cimpeanu, sa-l demiteti de urgenta pe Ioan Stefan Groza”, declara atunci Oros corespondentului MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, in urma organizarii evenimentului de la Predeal, Ioan Stefan Groza a compromis ”membrii comunitatii academice din patru universitati de prestigiu din Romania si a pus semne de intrebare asupra modului de derulare a tuturor proiectelor POSDRU coordonate de catre Ministerul Educatiei”.

Deputatul PNL a mentionat ca, in perioada 23-25 ianuarie 2015, Ministerul Educatiei a organizat, in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca si Universitatea Politehnica Timisoara o intalnire in cadrul proiectului POSDRU "Imbunatatirea calitatii sistemului national de invatamant superior in conformitate cu schimbarile societatii bazate pe cunoastere si cu dinamica pietei muncii" al carui manager de proiect era Ioan Stefan Groza, din partea Ministerul Educatiei.

Adrian Oros a afirmat ca intalnirea de la Predeal a fost in acelasi ton cu viziunea fostului secretar de stat Vasile Salaru "privind promovarea cursurilor de educatia nonformala si informala, culmea tot pentru facilitarea insertiei in piata muncii a absolventelor de liceu, dupa deviza «Pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii»".

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Vasile Salaru declara, intr-o conferinta de presa la Deva, ca ar trebui introduse in scoli cursuri in care fetele "sa invete sa mearga frumos, sa stie sa fie gazde bune si cum se serveste ceaiul", el sustinand ca aceste ore de consiliere ar fi utile pentru "o integrare mai usoara in societate, prin atitudine si prin tinuta".

Ulterior, Vasile Salaru afirma ca l-a anuntat pe ministrul Educatiei ca va demisiona, precizand ca acele cuvinte nu sunt in vocabularul sau. Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu declara apoi ca secretarul de stat Vasile Salaru si-a depus demisia de onoare.


usamv cluj-napoca adrian oros valentin popa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1376 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005426 (s)