News Flash:

Liber la "spaga" pentru medici. Guvernul legalizează "cadourile" pentru medici, dar in anumite conditii

19 August 2015
1500 Vizualizari | 0 Comentarii
mita
Premierul Victor Ponta i-a cerut, marti, ministrului Justitiei sa elaboreze un proiect de lege care sa elimine raspunderea penala a personalului din sistemul sanitar in cazul in care contributiile primite de la pacienti nu sunt conditionate, sunt oferite post-tratament si sunt fiscalizate.
"Vreau sa lamuresc si sa fie foarte clar, medicii nu mai sunt functionari prin decizia pe care Guvernul a adoptat-o anul trecut, ordonanta 2/2014, care i-a scos pe medici din sistemul functionarilor publici. Legea a fost de altfel aprobata de catre Parlament, deci, din punctul acesta de vedere, pe Statutul medicului, nu avem ce sa schimbam in plus, e vorba de responsabilitatea penala. Am discutat cu ministrul Justitiei, care a fost la intrevederi si care, impreuna cu reprezentantii sistemului medical, va veni saptamana aceasta cu un proiect de lege, nu cu o ordonanta de urgenta, pentru ca e o chestiune totusi delicata care trebuie discutata mai mult in Parlament si reglementata intr-o forma mult mai buna", a spus Ponta, marti, la finalul discutiilor pe care le-a avut cu reprezentantii medicilor, la Palatul Victoria.
El a explicat ca acele "contributii suplimentare" pe care pacientii vor sa le dea medicului si asistentului care l-au tratat trebuie sa indeplineasca trei conditii, cumulativ: sa nu fie conditionate de catre medic si asistent, sa fie primite dupa indeplinirea actului medical si sa fie declarate in asa fel incat ele sa poata fi impozitate. Cu aceste trei conditii cumulative, sa nu mai implice raspunderea raspunderea penala a medicului, asistentului sau al oricarui reprezentant al sistemului sanitar.
Victor Ponta a afirmat ca prevederile vor fi cuprinse intr-un proiect de lege care va fi elaborat de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, impreuna cu reprezentantii sistemului sanitar, urmand ca saptamana viitoare inititiva legislativa sa fie trimisa Parlamentului. Mediafax.ro

victor ponta robert cazanciuc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005225 (s)