News Flash:

Leguma care „mananca“ zahar. O portie de fasole in fiecare zi ii ajuta pe cei care au diabet!

11 Ianuarie 2018
1179 Vizualizari | 0 Comentarii
fasole

Pentru ca are foarte putina grasime si colesterol deloc, fasolea este foarte indicata in regimul diabeticilor. O portie de fasole in fiecare zi ii ajuta pe cei care au diabet de tip 2 sa tina sub control nivelurile de zaharuri din sange si reduce riscul de infarct.

”Aceasta leguma este recomandata diabeticilor. deoarece are un indice glicemic scazut, dar si carbohidrati benefici, cu proteine slabe si fibre solubile”, spune dr.Daniela Stan, medic de familie din Calarasi. De altfel, fasolea mai este cunoscuta si sub denumirea de “mancator de zahar”, pentru ca este foarte bogata in fibre vegetale, care impiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos.

Fasolea este o sursa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu. Fasolea contine o varietate de vitamine si minerale, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu si fier. Calciul si fosforul joaca un rol vital in sanatatea oaselor. Potasiul actioneaza impreuna cu sodiul pentru a mentine o tensiune arteriala sanatoasa. Magneziul are mai multe scopuri in organism: sustine functiile musculare si nervoase, mentine sistemul imunitar, se ingrijeste de sanatatea oaselor si a tensiunii arteriale si ajuta la metabolizarea energiei.

Fierul este o parte importanta a proteinelor de transport de oxigen in sange si promoveaza dezvoltarea celulelor.

Recomandata anemicilor B

oabele de fasole sunt surse concentrare de molibden, un mineral mai putin cunoscut, necesar pentru fabricarea unor enzime cu rol in detoxifierea organismului. Deoarece are un continut bogat de fibre, de proteine, glucide, fier, potasiu, seleniu si de calciu, medicii o recomanda celor care au carenta de fier, copiilor aflati in perioada de crestere si persoanelor care sunt in convalescenta. Deoarece are un indice glicemic foarte scazut, diabeticii n-ar trebui sa ignore acest aliment.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004634 (s)