News Flash:

Jurnalisti raniti la frontiera siriano-turca de obuze lansate din Turcia

2 Martie 2016
1072 Vizualizari | 0 Comentarii
bombardament siria
Patru jurnalisti din Bulgaria, Rusia, Canada si China au fost raniti, marti, in nordul Siriei, in urma unui atac cu obuze, Ministerul rus al Apararii atribuind incidentul Turciei.
Treizeci si trei de jurnalisti din Bulgaria, Rusia, Grecia, Germania, Statele Unite, Canada si China se aflau marti in vizita la frontiera dintre Siria si Turcia, pe partea siriana.
La un moment dat, in zona au fost lansate opt obuze de mortiera, a comunicat Ministerul rus al Apararii.
"Obuzele au fost trase din partea turca", a declarat, potrivit Tass, Igor Konasenkov, purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii.
Potrivit cotidianului francez Le Figaro, incidentul a avut loc in apropierea satului sirian Kinsibba (provincia Latakia), situat la un kilometru de frontiera cu Turcia.
Obuzele au cazut la distante cuprinse intre 150 si 400 de metri de jurnalisti, dar schijele au atins patru reporteri - din Bulgaria, Rusia, Canada si China - care au suferit rani usoare.
Relatiile dintre Rusia si Turcia s-au deteriorat grav dupa doborarea unui avion militar rus, in noiembrie 2015, la frontiera siriano-turca.
Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste, conform estimarilor ONU, 250.000 de morti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005209 (s)