News Flash:

Islanda nu mai vrea in UE

13 Martie 2015
1361 Vizualizari | 0 Comentarii
Islanda a anuntat joi ca a renuntat la aderarea la Uniunea Europeana (UE), potrivit angajamentului asumat de catre Guvernul de centru-dreapta in urma alegerilor care au avut loc in urma cu doi ani, relateaza Wall Street Journal (WSJ) in pagina electronica.
Ministrul islandez de Externe Gunnar Bragi Sveinsson a informat joi presedintia letona a UE si Comisia Europeana (CE) ca Guvernul a decis sa nu reia negocierile de aderare la blocul celor 28 de state, a anuntat Ministerul de Externe intr-un comunicat.
"Guvernul considera ca Islanda nu mai este stat candidat si solicita UE sa actioneze in consecinta din acest moment", se arata in comunicat.
Reykjavikul a luat aceasta decizie in urma unor consultari extinse cu Bruxellesul, in ultimele saptamani, precizeaza ministerul, fara sa prezinte motivele acestei decizii.
Guvernul eurosceptic, din care fac parte Partidul Progresului si Partidul Independentei, a suspendat negocierile de aderare in septembrie 2013, dupa ce a venit la putere in primavara aceluiasi an in baza unei platforme care includea un referendum asupra aderarii la Uniune.
O decizie de a renunta la aceasta promisiune electorala, in februarie anul trecut, a fost intampinata cu proteste in tara, insa Guvernul si-a continuat linia. Mediafax.ro

islanda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008532 (s)