News Flash:

Isarescu: "Noul Cod Fiscal este inaplicabil"

24 Iulie 2015
1127 Vizualizari | 0 Comentarii
isarescu
Codul Fiscal este inaplicabil din cauza impactului pe care l-ar avea reducerile de taxe si impozite asupra Produsului Intern Brut, a declarat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, apreciind decizia presedintelui Klaus Iohannis de retrimitere a acestuia in Parlament.
"Exista camp de negociere, de aceea cred ca trimiterea in Parlament, spre reexaminare a Codului Fiscal, este un lucru intelept. Este dreptul presedintelui sa faca acest lucru. Important e ca institutiile statului reactioneaza, chiar daca el a fost aprobat cu 100%. Este o masura inteleapta decizia premierului de a organiza o sesiune extraordinara, pentru ca Parlamentul hotaraste, nu BNR sau Consiliul Fiscal", a spus Isarescu, in cadrul unui eveniment organizat la sediul BNR.
Mugur Isarescu sustine ca impactul asupra PIB ar fi de 2,3% (peste 17 miliarde de lei) daca noul Cod Fiscal ar fi aprobat in forma actuala, fara a lua in considerare majorarea salariala din sectorul public, care ar mai adauga 1,3% la deficit.
"Codul Fiscal nu are niciun fel de problema, dar pachetul de reduceri de taxe si impozite este, din punct de vedere economic si financiar, inaplicabil, pentru ca nu poti sa pui in aplicare sase masuri de acest fel. Nu e doar discutia ca se vrea sau nu se vrea reducerea de TVA de la 24 la 19%, asta ar insemna un deficit de 8,9 miliarde lei. Acestui cod fiscal ii lipseste masura. Asa se conduce o economie de piata, trebuie masura", a adaugat Isarescu.
Potrivit lui Isarescu, Romania nu are capacitatea necesara de a face fata unei cresteri economice de 6-8%. Mediafax.ro

mugur isarescu klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007394 (s)