News Flash:

Iohannis, despre Pilonul II de pensii: Ii somez pe guvernanti sa-si revina

22 Mai 2018
954 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus johanis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca Guvernul trebuie sa clarifice ce intentioneaza sa faca cu Pilonul II de pensii deoarece in joc sunt banii romanilor care au contribuit cu bani in acest sens. El a adaugat ca "abordarea PSD e la limita unei guvernari diletante foarte toxice".
"Am observat, recunosc cu multa ingrijorare, ce se intampla si nu numai de acum, cred ca ca va amintiti a fost investirea nu stiu carui guvern PSD, ca au fost multe, cred ca Guvernul Tudose, cand exact inainte de depunerea juramantului, in cadrul audierilor in Parlment, cineva (Ionut Misa – fostul ministru de Finante – n.r.) a facut afirmatia ca se desfiinteaza Pilonul II. Iata ca de atunci a aparut asa un fel de ping pong de declaratii. Ba se desfiinteaza, ba nu se desfiinteaza, ba se nationalizeaza, ba nu se nationalizeaza, ba se suspenda, ba nu se suspenda. Este foarte, foarte ingrijorator. Aceasta abordare este deja la limita unei guvernari dilentante foarte toxice. Ii somez pe guvernanti sa-si revina, sa clarifice odata pentru totdeauna care este intentia lor legata de Pilonul II", a afirmat Klaus Iohannis.

Seful statului a precizat ca oamenii incep deja sa isi puna intrebari ce se va intampla cu banii din Pilonul II de pensii si a reamintit ca acesta este un fond privat de pensii, nu unul public.

"Aici nu e vorba despre niste bani ai statului, bani publici, sunt bani privati, ai oamenilor care contribuie la Pilonul II si nu poti sa te joci cu asa ceva. Pe de alta parte, aici avem de a face cu o chestiune care teebuie clarificata si planificata pe termen lung. Nu plateste nimeni o contributie la pensie care sa primeasca banii a doua zi. Riscul cel mai mare pe care il vad aici este ca oamenii sa piarda increderea in capacitatea statului de a proiecta si a gestiona sistemul de pensii. Lumea deja incepe sa isi puna intrebari ce se intampla cu acesti bani care au fost platiti. Sunt banii oamenilor care au contribuit la Pilonul II de pensii", a completat Iohannis.
intrebat cum ar vedea ca Pilonul II sa devina optional, Iohannis a raspuns: "Acest pilon a fost proiectat, s-a creat legislatia aferenta si oamenii au inceput sa plateasca, crezand ca atunci cand vor iesi la pensie vor beneficia de o pensie suplimentara. Daca acum dupa cativa ani incepe cineva si schimba principiul dupa care functioneaa acest Pilon II, incepe sa schimbe legislatia, deja totul de duce de rapa."

Premierul Viorica Dancila, aflata intr-o vizita la Bacau, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca Pilonul II de pensii nu va fi desfiintat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Viorica Dancila a spus ca se va incerca gasirea unor solutii pentru Pilonul I de pensii.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni ca nu exista nicio decizie in Guvern sau Coalitie privind desfiintarea Pilonului II de pensii, asa cum au aparut informatii in spatiul public. Totusi, Dragnea a spus ca ar putea exista o suspendare daca analiza care se efectueaza va arata necesitatea.


guvernul pilonul pensii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1450 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008252 (s)