News Flash:

Iohannis a semnat decretul pentru retragerea Ordinului "Steaua Romaniei" lui Laszlo Tokes

4 Martie 2016
1064 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant
Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind retragerea decoratiei Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler in cazul lui Laszlo Tokes.
Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat retragerea decoratiei acordate lui Tokes, avand in vedere hotararea Consiliului de Onoare pentru Ordinul National "Steaua Romaniei" din 20 septembrie 2013.
Ordinul a fost acordat in 2009 prin decretul presedintelui de la acea data.
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca a decis sa-i retraga lui Laszlo Tokes Ordinul "Steaua Romaniei".
"Cel care acorda o distinctie vrea sa rasplateasca pe cel distins, sa rasplateasca un merit, cel care primeste si accepta aceasta distinctie trebuie sa recunoasca Romania si Constitutia Romaniei, sa aprecieze valorile care stau la baza Constitutiei Romaniei. Avand in vedere toate acestea, am decis sa retrag Ordinul 'Steaua Romaniei' dlui Laszlo Tokes", a spus seful statului, la Palatul Cotroceni.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins pe 25 februarie recursul lui Laszlo Tokes fata de decizia prin care Curtea de Apel Bucuresti confirma, in 2014, legalitatea masurii de retragere a distinctiei. Decizia Instantei supreme este definitiva.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005093 (s)