News Flash:

INUNDATIILE din Tbilisi: Directorul gradinii zoologice cere autoritatilor sa nu ucida animalele gasite pe strazi (VIDEO)

15 Iunie 2015
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
animale evadate
Directorul gradinii zoologice din Tbilisi le-a cerut fortelor de ordine mobilizate in capitala georgiana sa evite uciderea animalelor salbatice care au scapat din custile lor in urma inundatiilor si sunt libere pe strazile orasului, relateaza Russia Today, in editia electronica.
"In cazul in care un pradator ataca o persoana, uciderea lui este de inteles. Dar trebuie explicate multe cazuri. Stiu sigur ca nu s-a emis niciun ordin de a fi ucise. Poate ca cineva si-a depasit atributiile", a declarat directorul gradinii zoologice din Tbilisi, Zurab Gurielidze.
Administratia gradinii zoologice a confirmat ca a gasit mort un leu alb tanar, pe nume Shumba. "Shumba al nostru nu mai este. A fost gasit impuscat in cap", le-a spus un reprezentant al acesteia reporterilor.
"Va rugam, daca vedeti undeva un animal, nu il ucideti!!! Chemati-ne!!!", a scris administratia gradinii zoologice pe Facebook.
Cateva animale salbatice sunt libere pe strazile din Tbilisi in urma inundatiilor care le-au facilitat evadarea din custi. Forte speciale au fost mobilizate pentru tranchilizarea sau uciderea lor in situatii extreme. Multe animale de la gradina zoologica au murit insa din cauza inundatiilor.
Informatii neconfirmate aparute pe retelele de socializare afirma ca politia deschide focul in mod nejustificat asupra animalelor. O petitie a fost lansata pentru a cere Guvernului sa investigheze cazurile in care fortele speciale au folosit armele fara motiv impotriva animalelor.
Premierul georgian Irakli Garibasvili a sfatuit locuitorii din Tbilisi sa ramana in locuinte pana cand vor fi gasite toate animalele. In total, peste 30 de animale au fugit de la gradina zoologica, printre care un hipopotam, sapte ursi, sase lei, sase tigri, jaguari, 13 lupi si un aligator care a fost gasit in apropiere de Piata Eroilor din capitala georgiana.
Intre timp, echipele de salvare cauta persoanele date disparute in urma acestor inundatii catastrofale.

Galerie Video