News Flash:

Interzicerea manelelor in spatiul public la Timisoara e discriminare. Decizia CNCD impotriva primarului

21 Mai 2020
971 Vizualizari | 0 Comentarii

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a hotarat ca decizia primarului Nicolae Robu de a interzice manelele in spatiul public, in Timisoara, este discriminatorie.

In decizia CNCD se arata ca „intentia de a interzice expres difuzarea si interpretarea de manele pe spatiul public din Timisoara de catre Institutia Primarului municipiului Timisoara, reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. 137/2000, republicata„.

Hotararea Consiliului vine ca raspuns la decizia primarului Timisoarei din luna noiembrie a anului trecut, atunci cand acesta interzicea interpretarea si difuzarea manelelor si folosirea gratarelor in aer liber, pe domeniul public din Timisoara, dar si dedicatiile.

Va reamintim, lupta cu manelele si gratarele pe domeniul public, la evenimentele Primariei, a inceput la sfarsitul lunii noiembrie 2019, atunci cand primarul a dat o nota interna angajatilor privind interzicerea lor. Edilul spunea atunci ca nu are nimic cu manelistii sau fanii acestui gen de muzica, dar ca nu va aproba evenimente sustinute de acestia pe domeniul public.

Deciziile au fost luate dupa ce pe retelele de socializare au aparut filmulete in care puteau fi auzite manele si dedicatii, facute chiar si primarului Robu la targul din Piata Traian al Societatii de Piete, condusa de fostul sau consilier Ionut Nasleu.

CNCD a aplicat, in acest caz, sanctiunea avertismentului contraventional.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006546 (s)