News Flash:

INCREDIBIL! Zeci de oameni au dormit in fata Primariei Petrosani pentru a prinde loc la serviciul de pasapoarte

21 Iulie 2016
1104 Vizualizari | 0 Comentarii
dorm la primarie
Zeci de locuitori ai Vaii Jiului si-au petrecut noaptea de miercuri spre joi in fata Primariei Petrosani pentru a fi siguri ca ajung sa isi depuna actele necesare pentru documentele de calatorie, in conditiile in care aici functioneaza, o data pe saptamana, un birou al Serviciului de Pasapoarte.
Zeci de persoane s-au adunat inca de miercuri dupa-amiaza in fata Primariei Petrosani, unde s-au asezat la rand asteptand deschiderea, joi dimineata, la ora 10.00, a biroului de pasapoarte, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cei aproximativ 40 de oameni ce s-au strans in fata Primariei si-au facut o lista pe care s-au trecut nominal, in conditiile in care, in mod normal, lucratorii de la pasapoarte proceseaza doar 35 de cereri. Pe parcursul noptii, in fata Primariei Petrosani s-a strigat prezenta din ora in ora, iar cine a lipsit a fost taiat de pe lista.
"Ni s-a spus ca se fac niste liste, care incep cu o zi inainte de program, in baza listelor se dau niste numere de ordine care incep dimineata, deci a trebuit sa stam sa asteptam. Am fost la Deva, sunt 75 de locuri pe zi care intra, miercuri e singura zi in care intra o suta, tinand cont ca oamenii de acolo vin si aici sa faca pasapoarte si in ziua in care vin aici, acolo pot sa faca o suta, dar in celelalte zile nu pot sa faca decat 75, este foarte interesant, si aici (Petrosani- n.r) vin 35 de locuri, vin la ora 10 si la 12 pleaca acasa si asa oamenii trebuie sa stea cu o zi inainte", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Ilie Balusa.
O alta hunedoreanca s-a plans si ea ca institutiile nu fac nimic pentru a-i ajuta.
"Aici se sta pentru nimic, pentru ca luni la rand am rugat toate institutiile abilitate sa ne dea o informatie, sa ne ajute sa instituim o anumita regula, o anumita disciplina, ca uitati in ce hal suntem, suntem oameni si noi, suntem si noi statul roman, nu numai ei, Primaria este si a noastra, dupa cum si Prefectura este a noastra, si Politia este a noastra. Platim impozite si taxe, platim taxa pentru pasaport, cum suntem tratati, a cui este aceasta responsabilitate?", a spus femeia.
Cetatenii spun ca nu sunt vinovati pentru lipsa de personal care genereaza astfel de situatii si ca nu ii ajuta cu nimic faptul ca acest caz nu este unul izolat.
"De trei saptamani incerc sa-mi depun actele pentru pasaport, fiindca se depun doar pentru 35 de persoane si intamplarea face sa nu ajungi. Situatia haotica se repeta si la Deva, peste tot in tara, dar pe noi nu ne intereseaza, noi suntem ai Vaii si ne adresam institutilor abilitate din Valea Jiului. De ce numai o zi pe saptamana? Am intrebat si au spus ca nu au personal. Ce vina avem noi ca ei nu se organizeaza?”, s-a intreabat o femeie.
Pentru a fi siguri ca intra la serviciul de pasapoarte, hunedorenii au stat la coada si peste 16 ore.
"Am venit miercuri la ora 13.00 pentru joi ora 10.00. Asta vreau sa scoatem in relief si sa ne raspunda cineva, cine este abilitat sa ne raspunda la astfel de intrebari - de ce sa facem ceea ce am facut, de ce sa dormim pe scari, de ce sa ne certam, pentru ce? Noi vrem cu totii acelasi lucru, in ordine sa obtinem un pasaport”, a sustinut o alta femeie.
Oamenii au adaugat ca angajatii de la Serviciul de Pasapoarte le-au reprosat momentul ales.
"Am fost saptamana trecuta si am intrebat de ce e numai o data pe si de acolo mi s-a raspuns: ”, a declarat o localnica.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005364 (s)