News Flash:

INCREDIBIL! Teatrul Nottara a ramas din nou fara sediu

7 Ianuarie 2016
1186 Vizualizari | 0 Comentarii
Teatrul Nottara
Teatrul Nottara a ramas din nou fara sediu, dupa ce cladirea ArCuB din strada Batiste din Bucuresti, in care trebuia sa isi reia activitatea, a fost incadrata cu gradul I de risc seismic, atat conducerea Nottara, cat si cea a ArCuB spunand ca au aflat despre acest lucru in ultimul moment.
Marinela Tepus, managerul Nottara, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca a aflat, pe 30 decembrie 2015, ca teatrul nu se poate muta in sediul ArCuB din strada Batiste, desi ar fi avut o intalnire cu directoarea ArCuB, Mihaela Paun, chiar cu o zi inainte.
"Am aflat pe 30 decembrie, cand urma sa se voteze predarea in administratie a ArCuB, asa cum trebuia sa se intample. Doamna a uitat sa ne spuna. Cine sa creada ca in 29 decembrie, cand ne-am intalnit, nu a stiut? Una dintre posibilele explicatii ar fi ca are Alzheimer‎ si ca ar trebui sa isi dea demisia sau ca a facut acest lucru din alte motive", a spus Marinela Tepus.
Aceasta a adaugat ca Teatrul Nottara va intocmi o scrisoare deschisa prin care va cere demisia Mihaelei Paun. "Doamna a reusit sa faca ce nu a facut cutremurul din 1977 pentru Nottara - sa il scoata din activitate doua luni", a mai spus Marinela Tepus.
De asemenea, Marinela Tepus a spus ca Primaria Capitalei (in subordinea careia functioneaza si ArCuB, n.r.) se lupta sa ii gaseasca Teatrului Nottara un spatiu stabil, intr-un loc central, in care sa poata desfasura macar 20 de spectacole. "Stiu ca se lupta si sper ca pana luni sa aiba un raspuns", a explicat Marinela Tepus, precizand ca Teatrul Nottara va fi nevoit sa renunte la unele spectacole.
Totodata, conducerea Teatrului Nottara a semnat un acord cu Cercul Mililtar National din Capitala, potrivit caruia, de doua ori pe saptamana, in acest spatiu sa fie jucate doua spectacole. In plus, o data pe luna, actorii Nottara vor urca pe scena Palatului Cotroceni.
In plus, Teatrul de Comedie va gazdui, in 20 ianuarie, premiera spectacolului Nottara "Familie de artisti", in regia lui Alexander Hausvater, dupa un text scris de Kado Kostzer si Alfredo Arias si tradus de Doru Mares.
Teatrul Nottara din Bucuresti si-a suspendat activitatea de la sediul din Bulevardul Magheru pe 23 noiembrie 2015, in urma promulgarii de catre presedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora.
Mihaela Paun, directorul ArCuB-Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, a anuntat pe 26 noiembrie 2015 ca Sala ArCuB din strada Batiste va fi pusa la dispozitia Teatrului Nottara pentru a-si putea continua activitatea, masura urmand sa fie luata pana cand se vor rezolva problemele sediului din Magheru al Nottara.
ArCuB si-a desfasurat activitatea in sediul din strada Batiste, pana in septembrie 2014, cand s-a mutat in Hanul Gabroveni, inaugurat atunci dupa desfasurarea unor ample lucrari de reabilitare.
Mihaela Paun a declarat, pe 26 noiembrie 2015, ca a discutat cu managerul Teatrului Nottara, Marinela Tepus, si, chiar daca sala din strada Batiste nu este in cele mai bune conditii pentru ca are risc seismic 2, au decis ca aceasta poate fi folosita de actorii Teatrului Nottara pentru ca totusi nu are bulina rosie, precum cladirea institutiei de spectacole.
"Avand in vedere ca legea spune ca doar cladirile cu risc seismic 1 se inchid si cum noi avem o alta cladire noua si foarte frumoasa la Hanul Gabroveni, unde avem si o sala de spectacole mai mica decat cea din Batiste, de 200 de locuri, este normal sa dam o mana de ajutor celor care nu au deloc", a declarat atunci Mihaela Paun.
Directorul ArCuB a mai spus la momentul respectiv ca exista deja un proiect de consolidare privind sediul strada Batiste facut chiar in 2015, in ideea ca lucrarile ar fi putut incepe din 2016. "Cum nu mai reprezinta o urgenta, probabil ca ii va veni randul dupa ce cladirile cu risc seismic 1 se vor consolida. O consolidare dureaza cam trei ani", a mai spus directorul ArCuB.
Contactata joi, de agentia MEDIAFAX, Mihaela Paun a declarat ca a aflat ca sediul ArCub din strada Batiste este incadrat in risc seismic de gradul I in 29 decembrie 2015, cand a primit rezultatele unui studiu de fezabilitate care nu isi propunea sa descopere acest lucru. "A fost o rasturnare ca la teatru si pentru noi, pentru ca stiam din 2006 ca avem risc seismic de gradul II. Inginerul mi-a spus ca era obligat sa recalculeze, pentru ca s-au schimbat normativele", a spus Mihaela Paun, precizand ca a fost deranjata de acuzatiile Marinelei Tepus, managerul Nottara, potrivit careia Paun ar fi "scos un studiu din maneca". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005974 (s)