News Flash:

INCREDIBIL! Flatulente fatale! Gazul eliberat de vaci a provocat o explozie intr-o ferma

29 Iulie 2015
1260 Vizualizari | 0 Comentarii
gaze vaci
Vacile dintr-o ferma de lapte din Germania au provocat o explozie, din cauza flatulentelor, astfel ca gazul metan emis s-a aprins din cauza unei sarcini electrice statice.
Astfel, gazul metan eliberat de cele 90 de vaci a provocat explozia in urma careia ferma de lapte a fost grav avaritata, o vaca fiind ranita, aceasta primins tratament pentru arsuri.
Vacile pot emite pana la 500 de litri de gaz metan cu efecte de sera in fiecare zi, prin flatulente si ragait, dar si cantitati mari de amoniac.
Flatulenta este eliberarea unui amestec de gaze (flatusul) produs de bacterii (Methane bacteria; Methane bacteria Smithy) simbiotice si drojdii care traiesc in tractul gastrointestinal al mamiferelor. Flatusul este eliberat sub presiune prin anus, de obicei insotit de miros si sunet. A elibera flatus este cunoscut colocvial ca a se partai, a se basi, a trage un vant.
99% din gazele intestinale sunt lipsite de miros (oxigen, dioxid de carbon, hidrogen, nitrogen, metan etc.). Mirosul se datoreaza unor mici cantitati de gaze sulfurice produse prin descompunerea resturilor de mancare digerata (de exemplu fibre alimentare) din intestine de catre bacterii.
Faptul ca gazele proprii nu par a mirosi la fel de rau ca cele ale altor persoane se pare ca are mai degraba o explicatie psihologica decat una fiziologica: creierul „recunoaste” mirosul corpului propriu ca fiind ceva ce nu este „periculos”.
Ministrul britanic al Schimbarii Climatice, Lady Verma, a avertizat populatia sa manance mai putina fasole pentru a reduce flatulentele, deoarece metanul emanat prin flatulatie este un factor cauzator al incalzirii globale.
surse: wikipedia, ziare.com

vacile germania flatulentelor gazele proprii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005387 (s)