News Flash:

Incep consultarile la Cotroceni. Presedintele Iohannis a chemat partidele politice pentru desemnarea noului premier. PSD o propune pe Viorica Dancila, opozitia cere anticipate

17 Ianuarie 2018
959 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus johanis

Consultarile la Palatul Cotroceni incep miercuri la ora 12.00. Primii chemati sunt liderii PSD-ALDE. Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca va chema incepand de miercuri partidele la consultari, pentru ca situatia politica generata de demisia Guvernului Tudose sa nu duca la efecte economice negative, anuntand ca Mihai Fifor a fost desemnat premier interimar.
Presedintele Klaus Iohannis a invitat pentru miercuri partidele la consultari, primii chemati fiind liderii PSD-ALDE, incepand cu ora 12.00. Vor urma celelalte partide parlamentare, seful statului anuntand ca este nevoie de instalarea unui nou Guvern cat mai repede.

Programul consultarilor, anuntat de Administratia Prezidentiala:

12:00

Consultari cu partidele si formatiunile politice - Partidul Social Democrat (PSD) si Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE)
13:00
Consultari cu partidele si formatiunile politice - Partidul National Liberal (PNL)
14:00
Consultari cu partidele si formatiunile politice - Uniunea Salvati Romania (USR)
14:30
Consultari cu partidele si formatiunile politice - Partidul Miscarea Populara (PMP)
15:00
Consultari cu partidele si formatiunile politice - Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR)
15:30
Consultari cu partidele si formatiunile politice - Grupul parlamentar al minoritatilor nationale

Dragnea s-a razgandit si va merge la Cotroceni 

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat ca spera ca propunerea PSD sa se materializeze la Cotroceni, sustinand ca nu s-a discutat despre o structura a Guvernului, dar ministrii vor fi stabiliti de forurile statutare din partid, premierul propus avand drept de veto.

"Fiecare actual ministru va fi analizat cu toata seriozitatea. Daca ii propunem (n.r: Vioricai Dancila) ca un ministru sa ramana, va fi cu argumente serioase, daca nu, va fi tot pe baza unei evaluari serioase", a declarat marti Liviu Dragnea, dupa sedinta CEx PSD in care s-a decis ca Viorica Dancila sa fie propunerea PSD pentru functia de premier.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat, marti, ca s-a razgandit si ca merge, totusi, miercuri la Cotroceni pentru a participa la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis privind propunerile de premier.

„Da, am spus ca nu voi mai merge niciodata la Cotroceni in actualul mandat, dar cand am spus-o nu m-am gandit ca o sa mai fie nevoie sa mergem la o noua runda de consultari”, a precizat Dragnea, marti, dupa ce CExN a decis sa o sustina pe europarlamentarul PSD Viorica Dancila ca propunere de premier din partea formatiunii.

„Deci eu o sa merg. O sa mearga cu mine domnul Marian Neacsu si o sa discutam cine este al treilea coleg care merge cu noi. O sa mergem trei, noi si doi colegi de la ALDE”, a spus Dragnea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005156 (s)