News Flash:

IMPORTANT! Cum trebuie sa conduci pe timp de iarna

8 Ianuarie 2017
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare aprilie
Politia Ieseana recomanda celor care pornesc la drum la sfarsitul sarbatorilor de iarna sa conduca prudent, sa adapteze permanent viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic, iar inaintea efectuarii oricarei manevre rutiere sa se asigure temeinic.

 

Pentru o calatorie sigura la intoarcerea din vacanta de iarna si pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, recomandam conducatorilor auto sa seintereseze cu privire la conditiile de deplasare existente pe traseul pe care urmeaza sa il parcurga.

 

La pornire, pentru a evita patinarea rotilor si derapajul, demarati usor si accelerati progresiv.

 

Pe portiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat sa nu virati si sa franati in acelasi timp! Evitati sa actionati brusc frana si mecanismele de directie, deoarece puteti derapa foarte usor! Folositi cu precadere frana de motor!

 

Intotdeauna trebuie pastrata in mers o distanta suficienta fata de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul in conditii de siguranta in caz ca acest lucru este necesar.

 

Reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

 

In afara de sanctionarea cu amenda, politistii rutieri vor retine certificatul de inmatriculare/inregistrare al autoturismului, eliberand soferului o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

 

In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile

 

Pietonilor le recomandam sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa. Asigurati-va temeinic si traversati drumurile numai dupa ce sunteti siguri ca o puteti face in conditii de siguranta!

 

Drum bun!
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008773 (s)