News Flash:

Ilegalitati in licitatia cu dedicatie de la Sala Olimpia

6 Aprilie 2014
1412 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice(ANRMAP) a transmis la solicitarea noastră un punct de vedere cu privire la licitația de la Sala Olimpia. ANRMAP supervizează cadrul legal privind modul de atribuire a contractelor de achiziție publică și este coordonată direct de primul-ministru Victor Ponta.
Procedura de deschidere a ofertelor cu încălcări grave ale legii
Oferta financiară a fiecărei firme (prețul chiriei și valoarea investiției) trebuia prezentată ofertanților după deschiderea plicurilor și trecută în procesul verbal, lucru care nu s-a întamplat, ea fiind ținută în secret de comisia de licitație. De asemenea Primăria Timișoara a refuzat să transmită firmei lui Florin Teodorescu o copie a procesului verbal.
Punctul 18 al articolului unic din HOTĂRAREA nr. 834 din 22 iulie 2009 arată clar că   ” Şedinţa de deschidere se finalizează printr-un proces-verbal semnat de membrii comisiei de evaluare şi de reprezentanţi ai operatorilor economici prezenţi la şedinţă, în care se consemnează modul de desfăşurare a şedinţei respective, aspectele formale constatate la deschiderea ofertelor, elementele principale ale fiecărei oferte, consemnandu-se totodată lista documentelor depuse de fiecare operator economic în parte. Autoritatea contractantă are obligaţia de a transmite un exemplar al procesului-verbal tuturor operatorilor economici participanţi la procedura de atribuire, în cel mult o zi lucrătoare de la deschidere, indiferent dacă aceştia au fost sau nu prezenţi la şedinţa respectivă”.
Valoarea financiară e un element principal al ofertelor, dar nu a fost trecută în procesul verbal. Președintele Comisiei de Licitație, Mihai Costa, ne-a declarat în exclusivitate că nu a citit în fața ofertanților valoarea ofertelor și nu a consemnat-o în procesul verbal fiindcă …. regulamentul făcut special de Primăria Timișoara pentru această licitație nu prevede acest lucru.
Caiet de sarcini cu omisiuni și greșeli.
Punctul de vedere al ANRMAP cu privire la licitația de la Sala Olimpia confirmă faptul că Primăria Timișoara nu a respectat legea în cazul acestei licitații publice. Forma contractului nu este de închiriere așa cum apare în documentele licitației.
In caietul de sarcini și în documentele licitației forma contractul este de închiriere, lucru care scoate forma contractului de la achiziții publice conform OUG 34/2006 Art.3. ANRMAP clarifică eroarea prin punctul de vedere transmis.
“In cazul în care autoritatea contractantă urmărește doar închirierea unui spațiu, considerăm că pentru încheierea respectivului contract nu sunt aplicabile prevederile OUG nr 34/2006 art.3 lit.f) din ordonanță. Pe de altă parte, în situația în care autoritatea contractantă urmărește, prin contractul respectiv, executarea unor lucrări de amenajare, iar în contrapartida lucrărilor executate contractantul primește din partea autorității contractante dreptul de a exploata rezultatul lucrărilor pe o perioadă determinată sau acest drept însoțit de plata unor sume de bani prestabilite, contractul respectiv urmează a fi calificat, așa cum prevede art.3 lit.g) din ordonanță, ca fiind un contract de concesiune de lucrări publice. In acest din urmă caz, autoritatea contractantă are obligația aplicării prevederilor OUG nr.34/2006 în vederea atribuirii unui asemenea contract.” a declarat Elena Banciu, de la compartimentul de Strategie și Comunicare al ANRMAP, în exclusivitate, pentru Televiziunea Cetățeanului.
Obiectul licitației de la Sala Olimpia este de “închiriere și amenajare a unei cafenele și a unei săli de sport pentru culturism și fitness-aerobic”.
Președintele comisiei de licitație,Mihai Costa, ne-a confirmat că acest caiet de sarcini a avut omisiuni la condițiile de bonitate și capacitate financiară a firmelor, omisiuni prin care o firmă neperformantă cu cifră de afaceri zero, sau cu o medie a cifrei de afaceri pe ultimii trei ani aproape de zero putea să participe la licitație. Ca și fapt divers, conform datelor de la finanțe pe anul 2012, firma iubitului consilierei primarului a avut cifra de afaceri zero. Pe langă aceste omisiuni avem, așa cum am arătat mai sus, INCĂLCĂRI GRAVE ALE LEGII ȘI A PRINCIPIULUI TRANSPARENȚEI în procedura de deschidere a ofertelor.
Reamintim că la această licitație au participat firma lui Florin Teodorescu, care e în acest moment chiriașă la Sala Olimpia și firma iubitulului consilierei personale a primarului Nicolae Robu. Edilul șef a manifestat o atitudine distantă și nu a dorit să comunice cu Florin Teodorescu nici anul trecut cand vizita sala împreună cu consiliera lui personală. Pentrutimisoara.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005486 (s)