News Flash:

ICCJ, asteptata sa dea astazi decizia definitiva in dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis

21 Ianuarie 2015
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
Instanta suprema este asteptata sa dea miercuri decizia definitiva in dosarul in care presedintele Klaus Iohannis a contestat raportul ANI privind incompatibilitatea in care ar fi fost in perioada in care a reprezentat Primaria Sibiu in AGA de la societatile Apa Canal si Piete.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat in 14 ianuarie contestatia in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, formulata de Agentia Nationala de Integritate dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat dreptate fostului primar al municipiului Sibiu si a dispus anularea deciziei ANI. Instanta suprema a stabilit atunci ca decizia definitiva va fi pronuntata in 21 ianuarie.
Reprezentantul Agentiei Nationale de Integritate a cerut instantei admiterea contestatiei ANI, invocand decizia recenta a Curtii Constitutionale, prin care s-a stabilit ca articolul din Legea 161/3003, in baza caruia au fost declarati incompatibili mai multi alesi locali, este constitutional, precizand ca motivarea hotararii nu a fost deocamdata redactata, astfel ca nu se stiu argumentele care au stat la baza deciziei.
Avocatii presedintelui Klaus Iohannis au solicitat respingerea contestatiei ANI, motivand ca aceasta este "vadit neintemeiata". Acestia au aratat ca recursul facut de ANI nu cuprinde nicio critica valida fata de decizia Curtii de Apel Alba-Iulia. Aparatorii au mai aratat ca ANI nu a dovedit starea de incompatibilitate in niciunul din cele doua cazuri pe care le invoca in hotararea luata fata de fostul primar al municipiului Sibiu si, practic, "nu a analizat rationamentele deciziei instantei de fond, prin care aceasta a admis actiunea lui Iohannis".
"Agentia Nationala de Integritate nu a adus niciun act suplimentar probatoriu care sa sustina cele doua acuzatii", au aratat avocatii, care au cerut instantei supreme respingerea actiunii facute de ANI.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005977 (s)