News Flash:

Guvernul de la Ankara da un ultimatum Uniunii Europene

16 August 2016
989 Vizualizari | 0 Comentarii
Recep Tayyip Erdogan
Guvernul Turciei da un ultimatum Bruxellesului fixand ca data limita luna octombrie pentru liberalizarea vizelor de calatorie pentru cetatenii turci. In caz contrar, Ankara va ameninta cu denuntarea acordului privind limitarea accesului refugiatilor in interiorul UE, potrivit IB Times.
"Nu vreau sa vorbesc despre cel mai rau scenariu. Negocierile cu UE continua, dar a devenit clar ca ori vom aplica toate tratatele in acelasi timp, ori le vom suspenda pe toate", a declarat ministrul de Externe Mevlut Cavusoglu, in cadrul unui interviu.

Din cauza nemultumirii exprimate de mai multe state cu privire la legislatia antiterorista promulgata recent de Ankara sunt in intarziere discutiile in interiorul UE privind liberalizarea regimului de vize de calatorie pentru cetatenii turci. Austria a fost primul stat european care a pus sub semnul intrebarii necesitatea acordarii unor avantaje politice Turciei. Acest lucru deoarece Ankara pare sa bata pasul pe loc in reformarea democratica a sistemului de guvernamant. Mai mult, si Germania si Franta au contestat modul in care Ankara a decis sa reprime miscarea pucista din tara si stilul dur de a raspunde amenintarilor teroriste. Cu toate acestea, Turcia mizeaza pe controlul pe care il detine asupra a 3 milioane de refugiati din Siria si Irak, care sunt blocati  sa ajunga spre Vestul Europei.

guvernul turciei ultimatum bruxellesului octombrie ankara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005735 (s)