News Flash:

Greseli de care nu iti dai seama cand te epilezi

13 Ianuarie 2017
1096 Vizualizari | 0 Comentarii
epilarea inghinala

Chiar daca ai o vasta experienta in arta epilatului , poti comite cateva greseli grave fara sa iti dai seama.


Descopera ce pasi gresiti iti saboteaza planurile si te impiedica sa ai cea mai catifelata piele din lume.


1. Nu iti exfoliezi pielea


Exfolierea pielii este un prim pas esential pentru o epilare eficienta. Indepartarea celulelor moarte si a impuritatilor previne cresterea firelor de par pe sub piele, indiferent ce metoda de epilare urmeaza sa folosesti.


Este indicat sa incepi exfolierea pielii cu 2-3 zile inainte de epilare.


2. Te epilezi cu lama, dimineata


Inainte de a iesi din casa dimineata, intri la dus si te epilezi rapid, ca sa ai picioare frumoase toata ziua. Gresit, spun specialistii, intrucat graba strica treaba. Atunci cand te epilezi dimineata, pe fuga, risti sa nu indepartezi cu lama toate firele de par, in special pe cele scurte, deoarece, in timpul somnului, picioarele se umfla si ascund firele.


Ai senzatia ca obtii picioare catifelate, dar daca te uiti la ele in lumina naturala, observi cateva fire rebele care s-au incapatanat sa reziste taisului lamei.


Pentru a evita aceasta situatie neplacuta, este indicat sa te epilezi seara si sa ai grija ca niciun locusor sa nu ramana neatins de lama.


3. Te epilezi in timpul unei bai fierbinti


Epilatul in timp ce faci baie in cada plina cu apa fierbinte este o greseala, spun specialistii. Pe langa faptul ca este neplacut sa te scalzi printre fire de par, apa fierbinte tinde sa-ti umfle putin picioarele, iar firele scurte nu vor putea fi indepartate cu lama.


4. Te epilezi cu o lama foarte uzata


Lama poate fi folosita pentru maximum 4 epilari, spun dermatologii. Daca o folosesti prea mult, taisul se toceste, iar epilarea nu va mai fi eficienta, si te vei confrunta cu o multime de fire de par crescute pe sub piele.


5. Nu folosesti gel de ras


Gelul de ras pentru femei este esential pentru a obtine o epilare eficienta. Previne aparitia iritatiilor, inmoaie firele de par si ajuta lama sa alunece usor pe piele.


6. Te epilezi gresit cu ceara, acasa


Dermatologii recomanda epilatul cu ceara acasa doar in cazul in care esti experta si aceasta tehnica nu iti pune probleme. La prima vedere pare usor sa te epilezi cu ceara - intinzi produsul pe piele, aplici banda si tragi. Daca nu tragi in directia corecta, risti sa te alegi cu rani destul de neplacute, spune dermatologul Leslie Baumann.


7. Te epilezi cand ai menstruatie


Dermatologii spun ca este o greseala sa te epilezi cu ceara atunci cand ai menstruatie. In aceasta perioada au loc schimbari hormonale, circulatia sangelui se intensifica si resimti mai tare disconfortul epilarii.


8. Nu-ti pregatesti pielea inainte de epilare


Pregatirea temeinica a pielii inainte de epilarea cu lama rezolva 75% din probleme. Este indicat sa uzi bine pielea si sa aplici gelul de ras. Apa deschide porii, iar gelul scoate la suprafata pana si cele mai mici fire de par.


Nu incerca niciodata sa te epilezi cu lama pe pielea uscata, deoarece frictiunea dintre taisul lamei si piele este prea agresiva. In plus, lama nu aluneca pe piele si risti sa te tai.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006548 (s)