News Flash:

Giratoriul de la iesirea din Timisoara spre Dumbravita va fi marit

3 Martie 2015
1690 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantii Primariei Timisoara cer Guvernului doua terenuri, in suprafata totala de peste 800 de metri patrati, pentru extinderea sensului giratoriu de la iesirea din oras spre Dumbravita. Stalpii din plastic de pe Calea Sever Bocu vor disparea cu aceasta ocazie.
Autoritatile locale au elaborat un proiect de hotarare prin care solicita Guvernului emiterea unei hotarari pentru scoaterea din domeniul public al Statului Roman si din administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara a unor suprafete de teren de 266 mp, respectiv 561 mp, si includerea lor in domeniul public al municipiului si in administrarea Consiliului Local Timisoara pentru extinderea sensului giratoriu de la intersectia strazilor Sever Bocu - Armoniei - I.I. de la Brad.
„Intentionam sa marim la patru benzi sensul giratoriu, la fel ca si drumul de iesire din oras spre Dumbravita. Acum este o giratie provizorie cu piloni. Va fi amenajat corespunzator, cu borduri, cu un scuar. Pentru realizarea obiectivului este nevoie sa ni se transmita terenul prin hotarare de Guvern. Avem deja un aviz de principiu”, spun reprezentantii Directiei Tehnice a municipalitatii, scrie tion.ro.
Primaria Timisoara are in derulare trei proiecte in zona respectiva: largirea la patru benzi a Caii Sever Bocu, pe tronsonul cuprins intre strazile Armoniei si Constructorilor, extinderea giratiei la doua benzi si extinderea retelei de troleibuz pana la Dumbravita.
„In cadrul programului de modernizare a retelei stradale a municipiului Timisoara este cuprinsa si amenajarea intersectiei dintre Calea Sever Bocu (Lipovei), strada Ion Ionescu de la Brad si strada Armoniei (...) Este necesara amenajarea sensului giratoriu si largirea la patru benzi a tronsonului I.I. de la Brad - str. Constructorilor in vederea fluidizarii traficului. Calea Sever Bocu (care reprezinta DJ691) urmeaza a se amenaja ca strada de categoria a II-a, cu patru benzi de circulatie (cate doua pe sens) pana la intersectia cu traseul Inelului IV (str. Constructorilor) de circulatie a municipiului Timisoara. Largirea urmeaza a se executa pe o lungime de circa 333 m (...) Intersectia dintre traseul DJ 691 si Inelul IV va fi sistematizata odata cu realizarea a patru benzi de circulatie in localitatea Dumbravita”, se arata in referatul care insoteste proiectul de hotarare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007025 (s)