News Flash:

Fostul sef al Politiei Timis a scapat de arestul preventiv

25 Iulie 2016
974 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin muntean
Fostul sef al Politiei Timis, Sorin Muntean, a scapat din arestul preventiv si a fost plasat in arest la domiciliu pentru 30 de zile, dupa ce Curtea de Apel Timisoara (CAT) i-a admis, pe fond, cererea formulata in acest sens. 
Incheierea data miercuri de CAT nu a fost atacata in termen de 48 de ore, asa ca vineri a ramas definitiva. 
"CAT admite cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu formulata de inculpatul M.S.P. (Muntean Sorin Petru, n.r.) (...) pe o perioada de 30 zile (...). Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare', arata Incheierea CAT. 
Pe durata arestului la domiciliu, instanta i-a impus inculpatului sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; sa nu comunice direct sau indirect cu inculpatii din dosar si nici cu martorul, in caz contrar, reimpunandu-se masura arestarii preventive. 
Procurorii DNA Timisoara l-au retinut, in februarie, pe: Sorin Muntean pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, luare de mita, instigare la dare de mita (doua infractiuni), favorizarea faptuitorului; pe Pavel Dumitru (comisarul-sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis, la data comiterii faptelor), pentru constituirea unui grup infractional organizat, luare de mita, trafic de influenta, complicitate la luare de mita, iar pe omul de afaceri Bot Iulian - pentru constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, in forma continuata, dare de mita (patru infractiuni) si cumparare de influenta (doua infractiuni). De asemenea, avocatul Bilc este cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta (doua infractiuni), instigare la dare de mita (doua infractiuni). 
Procurorii arata in rechizitorii ca 'in cursul anilor 2011 - 2013, inculpatul Bot Iulian, impreuna cu mai multe persoane de incredere, s-au constituit si au actionat in cadrul unui grup infractional organizat, avand ca scop desfasurarea de activitati evazioniste, prin intermediul a doua societati comerciale controlate prin persoane interpuse. Activitatea infractionala a grupului, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste doua milioane lei, s-a manifestat pe linia importului de autoturisme din spatiul european si revanzarii acestora 'la negru', cu eludarea obligatiilor legale privind plata taxelor si impozitelor datorate catre bugetul de stat'. 
Potrivit DNA, "activitatile infractionale ale gruparii coordonate de inculpatul Bot s-au bucurat de sprijinul si protectia inculpatilor Muntean Sorin Petru si Pavel Dumitru, in calitate de sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, respectiv sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis, care au fost atrasi de-a lungul timpului in sfera de influenta a grupului si fidelizati prin oferirea periodica a unor avantaje patrimoniale si sume de bani". 
In acest sens, acestia ar fi racolat in cadrul grupului alti ofiteri de politie si ar fi coordonat activitatile infractionale de mituire a acestora, in scopul de a-i asigura afaceristului timisorean o solutie favorabila in dosarul in care era cercetat. 
"Un alt membru, cooptat in cadrul grupului infractional a fost inculpatul Bilc Marin, avocat in cadrul Baroului Timis, persoana de incredere a inculpatilor Muntean Sorin Petru si Bot Iulian, pe acesta din urma reprezentandu-l in mai multe dosare aflate pe rolul instantelor", se arata in rechizitoriul DNA. AGERPRES

cat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006002 (s)